Moskou – deel 1

Moskou – deel 1

Het is vanochtend wat minder vlot gegaan met opstarten dan de dagen ervoor. In de ochtend hadden wij ontbeten in het hotel. Het was erg goed eten. Er was koffie en verschillende soorten thee, koud en warm eten. Het was een grote verassing dat er veel warm eten was. Bacon, worstjes, groente, aardappels, kip en nog veel meer! Erg lekker!

Direct na het ontbijt gingen wij door om Moskou te verkennen. Weer gingen wij met de metro dat erg handig is. De grijze lijn die bij het hotel ligt brengt je direct bij het Kremlin en het Rode Plein. Moskou is erg breed opgezet met onwijs veel ruimte. Er zijn grote imposante gebouwen en er zijn veel brede wegen (zelfs 4baans wegen midden in de stad). Ze rijden overigens vrij hard midden in de stad.

Het was werkelijk prachtig om het allemaal te zien en zeker de St. Basils Cathedral. Wat warem de kleuren fantastisch mooi en verschillend. Na 20 selfies zijn we de sightseeing bus gaan opzoeken en hebben de eerste lijn gepakt.

Lijn 1 brengt je bij alle grote bezienswaardighedem in de binnenste ring, zoals het Kremlin, St. Basils Cathedral, Pushkin museum, Cathedral of Christ the Savior en het Bolshoi Theater. Na het rondje wilden we lijn 2 gaan doen, echter hadden wij geen busstop meer gevonden. We waren nog even over de Bolshoy Katmenny brug gelopen waar we prachtig uitzicht hadden op het Kremlin. Dit is volgens de sightseeing bus info het huis van president Putin. Even later gingen wij terug met de metro naar het hotel. We hebben ons kleren met de hand gewassen. Dat is dus zeker handig voor komende dagen. We hebben gegeten in het hotel, lekker snel. De avond is niets ingepland. Want morgen staat er weer een dag vol sightseeing op het programma, namelijk de tweede bustour en boottour. Tot snel!

2 gedachten over “Moskou – deel 1

  1. goede morgen jullie hebben het heel erg leuk zo te zien . en wat een mooi weer het word hier vandaag ook erg warm nou nog veel plezier in rusland en een heel leuk blog om te lezen blijven we goed op de hoogte groetjes uit rue de mahu mamsie

  2. Hoi mamsies, wij hebben het zeker erg goed hier In Moskou. Erg mooie stad. Lekker dat het bij jullie ook goed wordt. Hier vandaag tot 3 uur smiddags. Daarna barst de bom staat er op weeronline. Vandaag nog een volledige dag in Moskou en morgen naar Perm toe met de trein van 12:30 (11:30 NL tijd). Daar komen wij donderdag dan aan. Groetjes vanuit Moskou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *