Het vertrek

Het vertrek

Nederland, 19-08-2016

De tas ingepakt en voor een lange tijd de laatste Hollandse maal bij mijn ouders gegeten. Enthousiast om te vertrekken slinger ik mijn tas om en ga naar de afgesproken plaats toe om dirk te ontmoeten. Eenmaal aangekomen realiseer ik mij dat de rugtas (70 liter groot) toch zwaar is want na een kilometer doorlopen staat het zweet op mijn rug.

Eenmaal op het station gearriveerd nemen Dirk en ik afscheid van onze familie en na een half uur te horen gekregen dat wij moesten oppassen voor dieven en alle gevaren alsof ze het persoonlijk hebben meegemaakt. Toen de trein aankwam nog een kort vaarwel, volle bepakking stapte wij de trein in en werden gelijk door twee oude Hongaarse dames in gebroken Nederlands of wij militairen waren. Of dit kwam vanwege de rugzakken of de autoritaire reisblik van Dirk zal ik helaas nooit weten. Onze reis begon goed!

Het bekende traject van Hoek van Holland – Rotterdam – Utrecht was wel bekent en verliep voorspoedig maar er was al spraken van 170 min vertraging naar Duisburg, nadat dirk een hoop heeft heen en weer gebeld met de NS werd het duidelijk dat de storing verholpen was. De trein naar Duisburg was wat ouder en wij zaten met drie extra mensen in de coupé. Uiteindelijk aangekomen op het station kregen wij wat honger en daar heb ik op aanraden van Dirk mijn eerste currieworstje op. Het smaakt zoals het klinkt. Waarschijnlijk zag Dirk er nog hongerig uit want een zwerver bood aan om twee steak van hem te kopen om 23:00.

Maar dan toch eindelijk onze trein! Het werd zoeken naar onze coupe maar het was best luxe met een wasbak, kast en twee bed/banken.

 

Tips: Neem oordoppen mee, voor eventueel snurkende neefjes of de trein die lawaai maakt. Zorg voor een klein ontbijt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *