Moskou – deel 2

Moskou – deel 2

We waren vanochtend naar metro Kitay-Gorad afgereisd om richting de rivier te lopen om op de boottour op te gaan. De zeer diepe metrostations zijn erg opvallend. De diepste in Moskou is 87 meter en dat kan je wel zien aan de onwijs lange en stijle roltrappen. Dat overtreft zeker wat ik ooit in andere steden heb gezien. Afijn eenmaal uit het metrostation liepen wij met het prachtige weer naar de aanlegsteiger van de hop-on hop-off boot. Aan de Moskva Rivier hebben we ongeveer een half uur in de zon gezeten totdat de boot kwam. Dit keer was er een handige Rus die zijn verhaal aan ons in Google translate had geplaatst. Erg handig!


De boottour was erg mooi. Zeker omdat het water een totaal ander perspectief geeft aan hoe je naar bepaalde gebouwen kijkt. We gingen langs vele bezienswaardigheden die we gisteren al hadden gezien, maar ook nog vele die we nog niet hadden gezien bijvoorbeeld Peter de Grote standbeeld en Gorky Park. Later kwamen we bij onze eindstop met de boottour, namelijk bij het stadion die hoogstwaaarschijnlijk voor WK wordt gebouwd. De tour was mooi. De rivier was heel rustig en het weer was prachtig.


Vanaf de aankomsthalte met de boot liepen wij de Vorob’yvoy Hills op waar je een geweldig uitzicht heb op het nieuwe zakencentrum van Moskou en het oude gedeelte van Moskou. Vanaf dit punt vertrok ook sightseeing bus 2 die ons de andere kant van Moskou liet zien, zoals Kyevsky treinstation en de Seven Sisters Radison hotel. Eenmaal de brug over gingen we langs Arbatt St. De shoppingstraat van Moskou. Hier hadden ze de Krusty Krab nagemaakt van Spongebob. Van Arbatskaya metro station zijn we weer terug gegaan naar het hotel om ons voor te bereiden op het eerste traject op de Trans Siberische Spoorweg, namelijk Moskou Yaroslavsky naar Perm. Perm is gelegen in Oeral en bekend van de ijsgrotten (die eigenlijk gelegen zijn in het nabij gelegen plaatsje Kungur) en de gulag Perm36. Naar verwachting duurt de treinreis 26 uur en komen wij donderdag aan. Vertrek vanuit Moskou is 12:50 morgen. (24.08.2016).

img_0111-2.jpg

Ik hoop dan weer wat te kunnen laten weten op het blog. Telefoonverbinding heb ik niet met mijn KPN telefoon en Wi-Fi alleen in het hotel. Anyway stay tuned!

5 gedachten over “Moskou – deel 2

 1. hallo jongens jullie gaan de hittegolf missen in nederland morgen een goede treinreis en het blog is hartstikke leuk blijven we hier toch op de hoogte ondanks we niet kunnen bellen nog veel plezier groetjes van de van oostentjes

  1. Hoi! Niet te geloven dat het eindelijk warm weer wordt in Nederland. Zal vast druk worden op het strand. Met Whatsapp is bellen mogelijk omdat je dan op wifi netwerk zit, dus wie weet als we zondag internet hebben kunnen we bellen als Jan en Chantal er misschien zijn. Groeten aan iedereen.

 2. Lijkt me ook een fantastisch traject zeker met dat mooie weer (ziet er toch anders uit als het giet)
  De ijsgrotten nog in ? Succes

 3. Heel leuk verslag van jullie reis je schrijft het of we of dat we er zelf bij zijn ga door zo Ik volg jullie iedere dag.

  Groetjes
  Cees

  1. Hoi Cees,
   Leuk van je bericht! Ik probeer zo veel mogelijk bij te houden, echter is er niet altijd wifi dat is vrij schaars hier. Stay tuned!

   Groetjes vanuit Perm, Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *