Dagtrip vanuit Krasnoyarsk

Dagtrip vanuit Krasnoyarsk

Krasnoyarsk

Rusland, 29.08.2016
We waren laat in de middag Krasnoyarsk ingegaan. De accommodatie was vrij centraal gelegen, dus het makkelijk om alles aan te lopen. Eerst waren we een winkelcentrum ingelopen om te kijken naar iets te eten, echter tussen de 200 vrouwenkleding winkels zijn we maar in de Lonely Planet gids gaan kijken. Uiteindelijk zijn we naar Traveller’s Coffee gegaan. Een leuke koffiebar in de hoofdstraat van Krasnoyarsk. Ik had een heerlijke ijskoffie en een club sandwich voor maar €7,50. Later waren we nog even naar de supermarkt gegaan. Langs het vodka schap, zagen we flessen van €2,50! Echt goedkoop! De huiseigenaresse was pas rond 21:30 thuis. Ze werken hier onwijs lang.
Rusland, 30.08.2016

In de ochtend kregen we ontbijt geserveerd om 07:30, want 08:00 werden we opgehaald door Fernando en onze gids. Van de gids hadden we haar naam niet onthouden. Slecht van ons ja, haha! Ze sprak in ieder geval erg goed Engels. We reden de normale ochtendspits in in Krasnoyarsk. Fernando vertelde dat in de winter er een speciaal systeem is om de auto op -10 te houden, want met -30 starten ze niet. Onze gids vertelde dat de wekker van vele mensen erg vroeg staat om de auto’s op te warmen om naar het werk te gaan. Onze gids heeft ook toerisme gestudeerd en werk part-time als gids en part-time als evenement medewerker. Al snel ware we de grote Yenisei Rivier over. De twee-ná-langste rivier van Rusland. Het was prachtig uitzicht uit de auto. 
Het Nationaal park Stolby ligt vlakbij Krasnoyarsk. De stad is gesplitst in twee delen. Het industriegedeelte en het oude gedeelte. Vòòr 1979 was de stad niet open voor toeristen, vanwege de munitiefabrieken. Dit moest allemaal geheim blijven. De huizen die er staan zijn vaak betonnen gebouwen die snel in elkaar gezet zijn. In Krasnoyarsk kunnen ze door de koude winters geen vertraging oplopen, vandaar dat het snel in de zomer gedaan moet worden. 
Om 08:45 waren we al bij Stolby Nationaal Park. Met auto kan je pas 09:00 binnen rijden, dus Nils en ik gingen samen met de gids al een stukje lopen. We zagen een hele kleine eekhoorn op zijn gemak wat nootjes eten in een vogelhuisje. Het was prachtig groen met alleen maar bos en rotsen. Inmiddels was Fernando door het hek en gingen we verder naar boven op de heuvel. Eenmaal boven ontmoette wij de Russische boswachter die ons ging rondleiden. 
Wij gingen de lange houten trap op van circa 300 treden en vervolgens de bospaden in. De natuur was prachtig. Er waren vele rotsformaties die aardig stijl waren. Op één moment was het echt hoog en stijl. Het was niet fijn om met een camera in mijn hand te klimmen, dus die had ik vervolgens boven in mijn tas gedaan. De uitzichten op de zogenoemde Stolby’s (rotsformaties van versteend magma). Vele rotsformaties hadden een eigen naam en had iets met de spirituele goden te maken voor de mensen van vroeger. In het bos waren Berken, Grenen, Lariks, Cedar en Essen bomen. Ook komen er meer dan 200 soorten vogels in het bos voor. Beren, herten, eekhoorns en de lynx zijn tevens in de Stolby. Na de vele prachtige uitzichtpunten en mooie bospaden gingen we onze lunch eten bij het huis van de boswachter midden in het bos. Het huis had de boswachter zelf gebouwd. Uiteindelijk hadden we de boswachter een klompje gegeven ter bedankje van de tour. De tour was nog niet geheel voorbij, want wij hadden gevraagd om de Krasnoyarsk dam te zien. De gids had gebeld naar de tourcompany en het was mogelijk tegen een betaling van 1800 roubles. Dat deden we. Helaas was er een kleine miscommunicatie en gingen we naar een uitzichtpunt waar je de Yenisei Rivier van hoog af zie. Het was nog steeds heel erg mooi en ik had het niet willen missen. De gidsen verdienen hier 30.000 roubles per maand, zo’n €500,-. Onze gids was erg goed en hadden haar ook 500 roubles tip gegeven, zo’n €7,50. Ze was er heel erg blij mee.
In de avond waren we naar de “Krem” koffie lounge bar gegaan. Dit was aan het einde van Mira St. (Één van de hoofdstraten) Aan het plein wat grenst aan de Yenisei Rivier. De bar was erg luxe, maar met de Russische prijzen nog steeds niet duur. Een hoofdgerecht en twee piva’s was het €15,-. We liepen in het donker terug naar de homestay. Het was aardig druk op de straat met jongeren. Een echt leuk centrum! Een mooi einde van een avontuurlijke paar dagen in Krasnoyarsk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *