Krasnoyarsk – Irkutsk

Krasnoyarsk – Irkutsk

Krasnoyarsk – Irkutsk 

Rusland, 31.08.2016
Vanochtend kregen we weer lekker ontbijt geserveerd van Galina (onze huiseigenaresse). In de ochtend hadden we vrij weinig gedaan buitenom inpakken en boodschappen doen voor de trein. Rond half 12 kwam Olga die ons het welkomstrondje had gedaan in de homestay. Zij gaf ons nog de 10 roubles biljet waar Krasnoyarsk opstaat. Vervolgens werd er aangebeld door Fernando die ons mee had genomen naar het station. Een onwijs goede gids hij wilden eventueel wachten tot de trein er was, maar de trein was 20 minuten vertraagd dat bijna niet gebeurd zei Fernando. Hij liet mij zien hoe het werkte met het perron en spoor in Krasnoyarsk. Fijn om te zien. Eenmaal toen de trein kwam hadden wij bij binnenkomst een tweepersoonscoupe, ideaal! 

Er was nog een Nederlander aan boord waar we even mee hebben zitten praten. Vervolgens zijn we naar het barrijtuig gegaan om iets te eten. We hadden een Russische stew met aardappels en een Baltica Piva. Tussendoor hadden we nog veel met de Nederlander gepraat. In Ilanskaya was ik er nog even uitgegaan om een ijsje te halen. Het landschap is vele malen mooier dan wat we hebben gezien. In de avond gingen wij nogmaals naar het barrijtuig en hadden we het Borscht gerecht op. Een soep met vlees er in. Bij de provodnitsa had ik een typische Estikan (theebeker) als souvenir gekocht. Ze worden alleen nog door de Russische Spoorwegen gebruikt. 

4 gedachten over “Krasnoyarsk – Irkutsk

  1. klasse mannen dat jullie het zo naar je zin hebben !
    dit is een reis die je je hele leven niet vergeet !
    geniet ervan ! maak mooie fotos, maak contact met de mensen en tot over 2weken !!!!

  2. goede morgen jullie kunnen zo als foto in een reisgids zou goede reclame zijn voor de transsib gids 2 van die jonge gasten dat het ook voor de jongeren doelgroep wat is wel eerst even sparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *