BUCKET LIST 2018

BUCKET LIST 2018

Gelukkig en een gezond nieuwjaar iedereen! Ik heb een reislustig 2017 achter mij kunnen laten, iets waar ik op 31 december maar al te graag op toost. Aangezien het 1 januari is beginnen veel mensen weer goede voornemens uit te voeren of te bedenken. Voor mij is het in 2018 om nóg meer te gaan reizen. Het is wellicht het laatste jaar dat ik veel grote reizen ga plannen …want ook ik wil graag een leuk huisje gaan vinden in Hoek van Holland in de nabije toekomst. Het weerhoudt mij in ieder geval niet er van om dichterbij huis nog te gaan reizen (zoals in Europa). En dat is nu precies waar ik op in wil gaan zoomen. Dit jaar wil ik namelijk veel intercontinentale reizen gaan maken. Én echt veel droomreizen zijn hierbij de bedoeling.

Cambridge

Als eerste ga ik een weekend weg met mijn oud-collega’s naar Cambridge. Vanuit Hoek van Holland met de Stena Line mee naar Harwich om vervolgens de directe Cambridge te nemen. Gewoon even een dagtripje met 2 nachten aan boord van de Stena schepen. Dit wordt mijn derde bezoek aan de prachtige Engelse universiteiten stad. De eerste twee keer had ik uitzonderlijk weer voor Engelse begrippen. Toen had ik namelijk 30 graden. En ik kan je vertellen dat het in een stad als Cambridge wel als 40 graden aanvoel. Ik heb in ieder geval veel zin om met mijn oud-collega’s even onszelf onder te dompelen in de Engelse cultuur.

Canada

Kort na mijn tripje naar Cambridge ga ik naar Canada. Een reis dat allang ook weer op de bucket list stond en die ik nu gaat verwezenlijken. Ik vlieg op Toronto waar ik de eerste 2 nachten verblijf, vervolgens neem ik de Amerikaanse ”Maple Leaf”  Amtrak trein naar de Canadese zijde van de Niagara Falls, Ontario. Ook hier verblijf ik 2 nachten. In de hoop dat ik misschien ook nog een dagtripje naar de Verenigde Staten kan maken. Ik ben benieuwd hoe de watervallen eruit zien in de winter, want met de temperaturen die we de afgelopen weken hebben vernomen op het nieuws is het misschien wel bevroren. Uiteindelijk neem ik de trein weer terug naar Toronto om nog één nacht te slapen om vervolgens de prachtige en avontuurlijke treinreis gaat starten van Toronto (in het oosten van Canada) naar Vancouver (in het westen van Canada).  Dit is een reis van 4 nachten in de beroemde ”The Canadian” trein. In Vancouver verblijf ik nog 4 nachten waar ik hoop om nog een typische Ijshockeywedstrijd te zien en nog een mooie dagexcursie te maken naar het bovengelegen plaatsje Whistler.

Engeland en Schotland

In het voorjaar staat er een mooie rondreis op de planning naar Engeland en Schotland waar geen vliegtuig aan te pas komt. Wij vertrekken namelijk vanuit Hoek van Holland met de Stena Line naar Harwich om door te reizen naar Londen per trein en vervolgens de ”Caledonian Sleeper” nachttrein te nemen naar het Schotse plaatsje Fort WilliamHier gaan wij het beroemde meer van Loch Ness bezoeken en stappen wij op de Jacobite stoomtrein ook bekend als de ”Hogwarts Express” vanuit Harry Potter. We verblijven hier in de houtenhuisjes Lochy Holiday Park. Ná de twee nachten in de hooglanden van Schotland nemen wij de dagtrein naar Glasgow. Hier hebben wij 1 overnachting en de volgende dag reizen we naar de prachtige en historische stad Edinburgh. Eén van de hoogtepunten op de reis is de stad Edinburgh. Met goed geluk hebben wij wellicht een hotelkamer die uitkijkt op het prachtige kasteel van de stad. Ná onze overnachting in de Schotse hoofdstad nemen wij de trein naar het Engelse plaatsje York. Het is tevens onze laatste overnachting waarna wij met de P&O ferries teruggaan vanuit Hull naar de Europoort. Ik ben benieuwd!

Egypte

Egypte is een land dat al sinds ik kind was op mijn verlanglijst stond door de vele oudheden van het land, zoals de piramides van Gizeh, de Nijl en de Vallei der Koningen. Echter door politieke onrust en mede de revolutie die in het land plaats heeft gevonden is het nooit tot realisatie gekomen. De reis staat nog niet gepland. Het uitzoekwerk heb ik wel al gedaan en hierbij heb ik de plaatselijke Nederlandse reisagent ”Kingfisher” gevonden. Een reisorganisatie die nauw samenwerkt met de lokale bevolking. Het betreft een 9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise. Met als extra een overnachting in de nachttrein van Aswan naar Caïro en een extra nacht in Caïro. Het is een land waar ik de taal niet van spreek, maar ná de Trans Mongolië Express moet dit ook zeker te doen zijn. Het wat betreft de situatie in Egypte… het gebied in de Sinaï woestijn heeft een negatief reisadvies, dit stuk is niet opgenomen in de rondreis en is ongeveer 250 kilometer verder gelegen vanaf Caïro gezien.

Nederlandse reisadvies Egypte

Britse reisadvies Egypte

Zuidelijk Afrika

Aan het einde van het jaar heb ik de volgende reis op het oog: Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoria watervallen – 24 dagen kampeerreis. Het is een reis door Zuidelijk Afrika, waarbij er veel highlights voorbij komen (zie de beschrijving op de website van Djoser). Dit zou de eerste keer zijn dat ik mee zou gaan op een groepsreis. Het plannen van een eigen reizen kan leuk zijn, al kan het financiële plaatje van een reis snel veranderen door eventuele on voorzieningen voorafgaand of tijdens de reis. Én zeker met zo’n grote reis zoals deze.

Egypte en Zuidelijk Afrika zijn nog niet geboekt, dus dit kan nog veranderen, maar zover heb ik dit in mijn gedachte voor 2018. Fijne nieuwjaarsdag allemaal en hoop dat jullie ook veel mogen reizen dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *