De tweede dag in de Niagara Falls!

De tweede dag in de Niagara Falls!

11 februari 2018, Niagara Falls (Ontario) Canada

Rond 7 uur in de ochtend zat ik al een Amerikaans ontbijt bij Denny’s een restaurantketen dat 24/7 open is. En je kan er ook 24/7 ontbijten. Nu zet ik wel een aantal vraagtekens bij de gerechten die je kan bestellen tijdens het ontbijt. Want een steak met patat is ook niet gek, dat kan gewoon hier. Ik had dus een Amerikaans ontbijt genomen waar 4 stukken toast, scrambled eggs, gebakken uitjes, worstjes en bacon bij zat. Of te wel tot het avondeten zat ik al vol haha.

In de ochtend ging ik weer op pad naar de watervallen. Het was onwijs koud. Ik had in de voorgaande dagen nog niet zo koud gehad. De vrouw van het Rex hotel in Toronto had mij al gewaarschuwd dat het aardig koud kan zijn als er wind staat. En dat stond er inderdaad. Wel had ik het idee dat het veel helderder was dan de dag ervoor. Ik liep richting de Skylon Tower toe. Een soort Euromast maar dan 50 meter hoger, dus ook niet echt mega hoog. Ik was vroeg en als eerste die de toren opging. Het uitzicht was echt onwijs mooi! Zeker een aanrader als je naar de Niagara Falls ga, want je kijk over alles uit. Het kwam mooi uit dat ik als eerste was, want hele groepen met mensen kwamen binnen, ik ging op de vlucht naar buiten. Naarmate ik de watervallen naderde voelde ik een regenbui. Het was dus inderdaad de wind die de waterverstuiving verplaatste. Best apart. Dat is echt een lokale regenbui!

Aangezien het nog wel redelijk vroeg was liep ik weer terug naar het hotel. Waar ik uiteraard weer even in de jacuzzi ging zitten. In de namiddag ben ik naar de bierbrouwerij gegaan die onderaan Clifton Hill zit. Dus vanuit mijn hotel, die bovenaan Clifton Hill zit, was het rollend naar beneden :-)! De brouwerij is klein en gezellig. Ik zat aan de bar waar ik had gekozen voor de zogenoemde ‘’Beer Flight – The Big Bang’’. Onder de naam stond ‘’Go big or go home! Try all 8 beers we have on tap’’, aangezien ik nog geen zin had om naar huis te gaan ging ik maar voor deze keuze, haha. Ik kreeg dus 8 biertjes. Van hele vreemde smaken zoals een peach radler biertje tot een heerlijke IPA en Amber biertje. Van de laatste had ik er nog 2 meer genomen, dit keer wel in een pint. De bierblikken van de brouwerij zijn echt super gaaf gemaakt. De normale Niagara Premium Lager bier heeft een turquoise label met rondom de watervallen afgebeeld. Ik had er een aantal gekocht. Wie weet kan ik ze heel terugbrengen naar Nederland als souvenir :)!

Eenmaal vol van het bier had ik wel trek gekregen. Ik ging nog even naar het Hard Rock Cafe. Aan bar vroeg de dame wat ik zou willen bestellen en ik koos dit keer voor een Canadian Burger. Ik had alles besteld en vroeg vervolgens of ik met Amerikaanse dollars kon betalen. Ik had er namelijk nog wat over. Ze zei als grap ‘’Shouldn’t you asked me earlier before you’ve ordered everything?’’. Ik was benieuwd waar ze dacht dat ik vandaan kwam aangezien ik niet echt een Amerikaans accent had ofzo. Uiteraard had ik m’n Canadese dollars ook bij mij. Toen het eten op tafel stond vroeg ze of ik er nog iets bij wilden hebben qua saus, etc. Ik zei ‘’no thank you I’m fine’’, dus ze stond mij raar aan te kijken en zei ‘’really? Nothing? You got an Canadian Burger you should have ketchup with your burger! Where you from?’’, dus ik was benieuwd ‘’Where you reckon I’m from?’’ Zei ik, zij zei ‘’Australia?’’. Haha vond het zo grappig, inmiddels 3 jaar geleden en nog steeds een accent bij je dragen. Uiteindelijk vertelde ik dat ik uit Nederland kwam en dat we mayonaise erop doen. Ze had het willen pakken, maar ik zei ‘’no I’ll do it the Canadian way with ketchup ;-)!’’.

Vanuit het Hard Rock Cafe liep ik naar het hotel toe. Onder het hotel zat nog een KFC. En aangezien ik wel het een en ander van biertjes op had, had ik wel trek ik nog een vette hap. Uiteindelijk eindigde ik nog met 12 chicken wings op m’n kamer en een volle jacuzzi en een koud pilsje van de Niagara Brewing Company. Wat een leven is het ook!

De komende dagen staat het volgende op het programma (vandaag terwijl ik dit typ) 12 februari ga ik in de avond met de Maple Leaf trein weer naar Toronto. Ik overnacht weer in het Rex Hotel en morgenavond (13 februari) vertrek ik met de ‘’Canadian’’ trein voor de grote reis van 4 nachten naar Vancouver.

3 gedachten over “De tweede dag in de Niagara Falls!

  1. nou ik ben erg benieuwd naar je aankomende trein reis lijkt me schitterend we wachten weer op een nieuw verhaal nog heel veel plezier daar groetjes van jack meggy en daisy die aan het logeren zijn doei kusjes van ons

  2. Ik liep wat achter maar ik ben weer helemaal bij.
    Leuk verslag weer joh
    Je bent toch maar een bofkontje
    Veel plezier in de trein
    Go for iT 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *