Hooters & de reis terug naar Toronto

Hooters & de reis terug naar Toronto

12 februari 2018, Toronto (Ontario) Canada – (met de trein van Niagara Falls naar Toronto)

Het was een lekker relaxt ochtendje. Ik had de kamer tot 12:00u daarna was het tijd om uit te checken. Aangezien ik het een en ander uit mijn backpack had gehaald moest ik ‘m even herinrichten. Daar had ik toch mooi de tijd even voor. Kort voor 12:00u had ik uitgecheckt en mijn bagage even achtergelaten in het hotel. Het was een zonnige dag, die had ik nog niet gehad in de Niagara Falls. Ik liep uiteraard wil hetzelfde rondje en ook weer vandaag was het een stuk helderder. Even verder had ik nog een soort toeristentreintje genomen naar de Fallsview wijk. Hier staan alle dure hotelketens die uiteraard prachtig uitzicht hebben op de waterval. De prijs daarentegen is ook schreeuwend duur. Goedkoopste is geloof ik 180 euro per nacht en dan mag je hopen dat je wel waterval uitzicht heb. Ik liep verder richting Clifton Hill weer; de wijk waar het hotel staat waar ik verbleef.

Mijn plan was namelijk om even te gaan eten bij Hooters. Een restaurant met mooie dames (in korte broekjes en hun voorgevel goed opgelift, hahaha), gefrituurde kip en bier. Mooie combinatie al zeg ik zelf. Ik was wel is eerder in een Hooters geweest. In de tijd dat die nog in Gran Canaria zat. Dus ik dacht dat ik wist wat ik kon verwachten qua dames. Ik nam plaats in het restaurant en nam een kijkje door het menu …totdat een Hooter dame aan de tafel kwam en vroeg wat ik wilden te drinken. Mijn gedachte was ongeveer zo ‘’uhmmm.. sorry wat zei je?’’. Het is hier in Noord-Amerika een tikkeltje anders. Ik had namelijk bijna een paar tieten in m’n gezicht hahaha. Het was focussen op haar gezicht maar het was moeilijk hahahaha! Mijn lege glazen had ik uiteindelijk aan de andere kant van de tafel gezet, zodat ze extra veel moeite moest doen om ze te pakken (if you know what I mean), hahaha. Jemig, good times, haha. Uiteraard moet je dit verhaal met een korreltje zout nemen althans… op de tieten na, haha. Het was een geslaagde tweede ervaring bij Hooters :-)!

Even later ben ik nog het reuzenrad in gegaan, waarbij er weer prachtig uitzicht was op de watervallen. Tot slot ben ik naar het hotel gegaan en heb ik even gewacht in de lobby totdat het wel tijd was om naar het treinstation te gaan. De taxichauffeur was wel grappig. Hij kwam uit Servië en is hier 20 jaar geleden gekomen als oorlogsvluchteling. Hij is niet meer weggegaan. Zijn oma woont in Duitsland vlakbij de Nederlandse grens. Hij vertelde dat ze vroeger wel is op een neer gingen naar Winterswijk om kaas te halen. Bij het treinstation zei hij nog gebrekkig ‘’Alstublieft’’. Een klein uurtje heb ik gewacht totdat de Amtrak trein weer binnen rolde op het Canadese Niagara Falls station. Het duurde even voordat je aan boord kon, dit vanwege de immigratie clearance. Ik was blij om aan boord te stappen, want ik was behoorlijk moe. Na iets te drinken en te eten in het barrijtuig ging de tijd lekker vlot. Tot we in St. Catherines aankwamen. De eerste halte na Niagara Falls. De locomotief viel uit en werd omgeroepen door de conducteur dat dit wel even kon gaan duren …ja dus dit is ook gewoon mogelijk in Canada. Alhoewel ze wel gewoon met 150km/h door de besneeuwde landschappen rijden. Het was overigens binnen 5 min weer verholpen dus zo erg was het niet. Na ongeveer 2 uurtjes stond ik weer op het immens grote Union Station waarbij ik direct de taxi had genomen naar de Rex Hotel. Aan de check-in dame had ik gevraagd of ik een extra nacht bij kon boeken aangezien ik pas om 22:00u zou vertrekken met de trein naar Vancouver. En dat was mogelijk. Helemaal top! Dan kan ik nog even goed mijn rust pakken voordat ik in de trein stap naar Vancouver en 4 nachten in een stoel slaap. De kamer die ik kreeg was zonder badkamer, echter wel een 2-persoonskamer met een elektrische verwarming ipv een airco verwarming. Ik was er erg blij mee.

Ik ging nog even wat eten in de bar. Het was enorm druk. Want de muziek universiteit van Toronto had hier optredens. Ik zat even heerlijk, totdat een luguber persoon langskwam en vroeg ik zin had in een feestje van zijn oom… ja mazzel. Hij was de ‘DJ’ daar en het zou wel een mooi feestje worden. Ik zei ‘’well mate thanks for asking but I’m desperate for a sleep’’. En weg was die. Het is een enorme mix van mensen die ik tot nu toe hier heb gezien. Ik kan nou niet zeggen van ‘wauw!’. In eerste instantie had ik iedereen een beetje lay-back verwacht zoals de Australiërs, maar dat is denk maar 50% van wat ik so far heb gezien. Zoals die Servische taxichauffeur nog zei ‘’Canada is a mix of 50% European and 50% American’’. Ik ben benieuwd hoe dat is verder op de reis :-)!

Ik ga zo even naar 7-11 supermarkt en hopelijk kan ik daar een simkaart op de kop tikken, zodat ik jullie up to date kan houden tijdens mijn cross country treinreis! Stay tuned for more!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *