“Stuck in Toronto” – de reis vol verrassingen deel 2

“Stuck in Toronto” – de reis vol verrassingen deel 2

13 februari 2018, Toronto (Ontario) Canada

Wat een rustige en kalme dag had moeten zijn veranderde in een ‘’reis vol verrassingen’’-momentje. Het begon allemaal vanochtend. Ik had heerlijk geslapen. De eerste keer dat ik een volledige 8 uur had geslapen. Zoals ik in m’n vorige verslag had aangegeven was ik natuurlijk echt verrot. Ik was helemaal niets van plan vandaag. Het enige was om een ontbijt te nemen in de bar van Rex, vervolgens even op pad te gaan voor een simkaart, te lunchen in de Rex en uiteindelijk naar het station te gaan om de trein naar Vancouver te pakken. Ik had ongeveer ook bijna alles zo gedaan. Echter tussen het halen van de simkaart en de lunch ging ik even kijken of de trein nog op tijd zou vertrekken op de Via Rail website (Canadese Spoorwegen). En wat was nou überhaupt de reden dat ik dat ging zoeken? Had ik een voorgevoel of zo? Ik kon gelijk mijn Canadese nummer uittesten, want er stond dat ik contact moest opnemen aangezien er geen trein stond weergegeven. Bij het bellen werd het duidelijk. De trein had een enorme vertraging opgelopen en het was rond de klok van half 3 nagenoeg nog niets te zeggen. De dame aan de telefoon zei dat ik een aantal uur later zou terug moeten bellen. Ik belde echter kort daarna nogmaals ik wilden namelijk iets weten. Het is namelijk geen retourtje Hoek van Holland naar Schiedam met de bus. Het is een serieuze reis dat de 1 na langste treinreis ter wereld is op de Trans Siberië Express na. Ik kreeg een andere dame aan de lijn en die kon vertellen dat er om half 5 een definitief besluit genomen zou worden door het management. Afijn het was inmiddels toch al half 4 ongeveer. Dat andere uurtje kon ik toch nog wel even wachten. Ik had tenslotte een hotel tot mijn beschikking dus dat was sowieso fijn om te weten.

Tussen dit hele verhaal door had ik ook nog geluncht. Dit was de eerste keer tijdens deze reis dat ik GEEN patat geserveerd kreeg, want ik was het zat en het bleek te vervangen te zijn door een Caeser Salad. Sounds good to me! Na chickenfingers en een Caesar Salad was het eenmaal zover. Ik ging bellen met Via Rail. Dit keer kreeg ik een man aan de lijn. Hij vertelde dat de trein NIET zou gaan rijden vandaag. De eerste verwachte vertrektijd zou om 11:30 am zijn op 14 februari. Ik bleef rustig. Ik had namelijk niets georganiseerd in Vancouver bij aankomst. En de eerste dag zou ik vroeg aankomen, dus waarschijnlijk is de verwachte aankomsttijd veel later op die dag, maar niets aan de hand. Echter… was ik wel benieuwd of ik mijn hotelovernachting vergoed zou krijgen aangezien dit wel een reden zou zijn voor een refund. De man vertelde dat het mogelijk was, echter alleen bij geselecteerde hotels van Via Rail en dat ik dit kon gaan vragen bij Union Station. Goed… ik liep naar Union Station toe in 15 minuutjes. Ik was in topvorm. Ik dacht ik ga nu iets moois regelen. Een upgrade of een upgrade en niet iets anders, haha. Bij Union Station werd het duidelijk dat ik geen teruggave zou krijgen voor het Rex hotel die ik vanochtend betaald had. Echter… hadden zij wel een heel mooi alternatief. Namelijk de Fairmont Royal York hotel tegenover Union Station. Zo’n hotel dat je denkt van ‘holy shit that’s out of my budget’ met een oprijlaan, mannetjes die voor de deur staan voor je bagage, etc. Je weet het wel. Ik probeerde in eerste instantie een upgrade te krijgen in de trein, ik dacht dat zou mooi gelopen zijn dan heb ik straks 4 nachten een bed. Helaas had het stationspersoneel geen invloed op de trein, dus ik ging voor de optie om in het Fairmont hotel te slapen.

Ik had m’n bagage niet bij mij, maar aangezien ik in de buurt was had ik mijzelf alvast ingecheckt. Het was een enorm luxe hotel. Een hotellobby waar je ‘u’ tegen zeg en een partij liften daar je een hele dierentuin in kan zetten. Ik zag mij dus niet als een verwaarloosde backpacker lang staan wachten bij de receptie. Ik koos voor de optie dat ik snel met m’n bagage sneaky naar boven glipte. Dus… ik ging naar de Rex Hotel toe eerst om m’n spullen bij elkaar te rapen. Ik deed het allemaal snel, want ik dacht hoe sneller hoe langer ik kan genieten van het hotel. Het verliep vlot. Ik checkte uit, ik had direct een taxi, alleen stond ik nog even te wachten in de piekuren van het verkeer. Op m’n hotelkamer kwam ik erachter dat er een gevulde minibar in zat en dat er zelfs badjassen hingen om te gebruiken. Onwijs mooi! Daarnaast was het mogelijk om eten te bestellen op je kamer. Er was een uitgebreid menu. En aangezien we ook nog is $ 15,- tegoed kregen van Via Rail nam ik een Indian Curry. Ik belde op. En ik denk 20 minuten later stond er een man netjes in pak met handschoentjes voor de met de curry. Dit is echt een ervaring op zich. Ik kon het niet geloven hoe luxe. Onder het genot van een pilsje heb ik dit blog zitten typen. Het was mij weer een dag om niet te vergeten op ‘de reis vol verrassingen’. Hopelijk …en dat hoop ik echt, vertrekt morgen de trein volgens de nu aangegeven tijd. Anders kan het wel een probleem worden met tours die ik heb geboekt ter plaatse! Ik ga jullie op de hoogte houden.


Geen categorie

3 gedachten over ““Stuck in Toronto” – de reis vol verrassingen deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *