Dag 4 aan boord van “the Canadian”

Dag 4 aan boord van “the Canadian”

17 februari 2018, In de ‘’Canadian’’ trein van Toronto naar Vancouver (dag 4)

…’’oei, dat waren een paar pilsjes te veel geweest’’ zei ik tegen mijzelf. Ik was al vroeg wakker en ging weer naar de Dome Car toe. Hier zat Cindy die vertelde dat het ontbijt gratis was in de restauratierijtuig. Ik ging gelijk hierheen aangezien ik wel een lekker full Canadese breakfast kon gebruiken. Bij het ontbijt kwam Thomas er ook bij zitten. Thomas zei ‘ik ga de trein missen als ik Edmonton uitstap’. Thomas is halverwege zijn dertiger jaren en had de laatste mogelijkheid om nog een working holiday visum aan te vragen voor Canada aangezien je die vanaf je 37ste jaar niet meer kan aanvragen. Hij zou na Edmonton werk gaan zoeken. Anyway, na het ontbijt gingen we naar de Dome Car.

In de ochtend was ik het gesprek van de trein als de ‘’party maker’’, haha!

Derek vroeg lachend aan de barmedewerker ‘How much did he drink yesterday?’, barmedewerker Kelly zei lachend ‘Enough! He drank all the Dark ales and than I went down the other end of the train to get some more and he drank them as well. He’s a rockstar’.

Later kwam Kelly de barmedewerker naar in de Dome Car, toen het niet al te druk was. Hij vertelde dat in de zomer 36 rijtuigen zijn dat is 3 x de trein die we nu hebben, die is namelijk 12 rijtuigen lang. Hij zei dat het ongeveer 30 minuten lopen was als je van voor naar achteren van de trein zou lopen. Ik maakte nog een grap ‘’Would you’ve still been getting those Dark Ales for me? Hahaha’’.

Mijn bijnaam werd ‘’The Crazy Dutchmen’’. De gehele groep was aan het lachen en zei dat ik voor de niet drinkers had gedronken. Er was een wine tasting gaande ik zei ‘’I’m going first taste for you guys, you might be wasting time if the wines are bad, haha’’.

In de middag kregen wij ook de lunch van Via Rail vergoed vanwege de vertraging. Julia, David en ik hadden een pizza sub genomen. Een stokbroodje wat je kan vergelijken met de Subway broodjes, echter was dit een magnetron variant, dus het broodje was zo zacht als een spons. Wij hadden gemengde meningen over het broodje haha. Maar goed een gegeven paard mag je niet in z’n bek kijken zeggen ze dan maar. De sleeper passagiers (met een couchette in de trein) gingen gewoon naar het restauratierijtuig om te eten. Later toen zij terugkwamen ging de karaokebar weer open, haha. Ik was nog half tam. Adam daarentegen een 23 jarige Canadees die treinmachinist is bij de Canadese Spoorwegen vertelde ons van alles over de omgeving. Hij was onderweg naar Jasper voor een vakantie. De Dome Car was vol een Creedence Clearwater Revival stond weer heel de weg aan tot aan Jasper. Ik kwam in de mood en begon aan de bacardi cola. Gek genoeg waren deze maar $ 8,50 vergeleken met een biertje $ 7 of $ 9,50. Het kon niet meer gezelliger worden tot aan Jasper. Iedereen was in een goede mood. Helaas was het in Jasper tijd om tegen een aantal mensen gedag te zeggen. Het verliep niet zoals het had moeten gaan. De wissel was nam vastgevroren dus ze moesten met man en macht het fixen. Julia vertelde mij in de tussentijd dat het in Canada zo is; als een trein 24 uur vertraagd is, is het een ‘ghost train’, ik maakte nog de grap dat we de Black Pearl waren haha. Na een 1 uur was het dan eindelijk mogelijk om voor de trein te switchen naar het perron. In eerste instantie hadden wij een goede 45 minuten om rondom Jasper te lopen, ondanks de vertraging hadden wij echter nog maar 15 minuten. Liz, Julia, Adam en Kathleen verlieten hier de trein. In Jasper vroeg een Canadees uit Saskatoon aan mij waar vandaan ik uit Australië kwam, haha erg grappig weer. Na een rondje om het station gingen we weer terug aan boord van de trein. Samen met de Engelse zat ik in de Dome Car te drinken. Malcolm, 1 van de Engelse groep, zat lekker door te tanken met de dubbele vodka cola’s die avond. Bij de laatste diner shift om 10:00u zat ik aan de tafel met alleen maar Canadese mensen. Een van hen de Canadees uit Edmonton vroeg aan mij uit welk deel ik van Australië kwam. Het moet niet gekker worden. Iedereen denk dat ik Australisch ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *