Overnachten op Schiphol (ná de douanecontrole)

Overnachten op Schiphol (ná de douanecontrole)

Het was weer een prachtige reis. Dit keer ging ik samen met Carsten, een collega van mij van de Stena Line, naar de Faeröer Eilanden. Dit archipel is een onderdeel van Denemarken en is gelegen in de Atlantische Oceaan (ten zuidoosten van Ijsland, ten noorden van Schotland en ten westen van Noorwegen). De eilandengroep is per directe vlucht vanuit Denemarken te bereiken. Onze heenvlucht was met een overstap in Billund en terug een overstap in Kopenhagen. Het komende blogbericht gaat over het overnachten op Schiphol ná de douanecontrole. Het is echt een aanrader voor mensen die wel is een stedentrip maken met alleen handbagage. De andere blogs volgen later deze week. Veel leesplezier!

Hoek van Holland naar Schiphol – Dag 1 (17 oktober 2018)

Ná een dag werken nam ik de bus naar Schiedam Centrum om vervolgens de trein te nemen naar Schiphol. Het verliep allemaal mega soepel. Het was niet de dag dat ik daadwerkelijk naar de bestemming vertrok, maar aangezien de vlucht redelijk vroeg de volgende dag ging had ik een hotelovernachting geboekt bij Yotel. Dit hotel is ná de douanecontrole en alleen mogelijk om te overnachten wanneer je met handbagage reis en je een boardingpass heb voor een vlucht de volgende dag. Afgelopen jaar hadden ze dit hotel gerenoveerd. Toen waren de kamers gelimiteerd. In eerste instantie dacht ik dat er meer kamers waren gecreëerd, echter was dit niet geval. Yotel heb ik vorig jaar namelijk ook wel is gebruikt en op dat moment was het flink aan de prijs, namelijk € 95,- voor een korte overnachting. Nu was het € 65,- …een flink verschil dus! En nu had ik de kamer ook langer tot m’n beschikking.

Schiphol

Ik kwam dus aan op Schiphol. Had m’n ticket geprint bij zo’n self service kiosk (zoals ze die dingen noemen, haha). Een grondstewardess kwam naar mij toe en vroeg waar ik naartoe ging ‘’Eerst Billund en dan vlieg ik door naar de Faeröer’’. De grondstewardess hielp mij even op weg aangezien ik de melding kreeg ‘’wij kunnen uw aanvraag niet behandelen’’. Ik dacht: ‘’shit, nu sta ik hier krijg ik m’n boardingpass niet die ik nodig heb voor het hotel’’. Geen probleem… de grondstewardess had de boardingpass eruit gevist en zei vervolgens ‘’oh mijn vriend heet ook Dirk’’, dus ik zei zo ‘’dan kan het niet verkeerd gaan!’’. Niet wetende op het eerste moment dat het best wel raar klinkt hahaha! Ik liep naar de douanecontrole toe en had al m’n zooi in zo’n bakje gegooid. Gek genoeg hoefde mijn elektronica niet allemaal uit de koffer. Ik had het idee dat het een beetje een chaos was en dat ze wat sneller de mensen door de security check wilden hebben. Bij de paspoortcontrole stonden er 2 vrouwen voor mij die een Roemeens ID-kaart bij d’r hadden. Die hadden de verkeerde rij genomen uiteindelijk zei de douanebeambte, ook niet helpen vervolgens en nog even een sneer geven ‘’oops the wrong line’’, belachelijk. Die mensen moesten dus vervolgens nog 20 minuten in de rij staan. Ik was door alle checks heen en liep naar het hotel toe. Het hotel zit in de terminal voor intercontinentale vluchten naast de McDonalds boven. In de ochtend kan je dan via de transfer check naar de Europese vluchten. Bij Yotel zei de receptioniste ‘’Welcome back’’. Ik kreeg m’n kamersleutel had m’n spullen neergegooid en ging even wat eten met een koud pilsje erbij. Het is écht heerlijk om zo relaxed op Schiphol te zitten terwijl je nog heerlijk even kan slapen in je hotel ná de douane. Dit scheelt de stress die je in de ochtend ervaar tijdens inchecken en de douanecontrole. Ik zat daar dus helemaal in Bob Marley-modus op de luchthaven de mensen te bekijken die met een rotgang voorbij raasde. Eerst had ik een kip kebab broodje op en vervolgens ging ik nog voor een paar pilsjes naar de Heineken Lounge.

Schiphol

Schiphol

Schiphol
Een heerlijke douche, zodat je fris in het vliegtuig zit!

Op een bepaald moment kwam er een man zitten aan de tafel waar ik zat. Hij begon te praten en vroeg als eerst wat de tijd was. Hij zei ‘’Ik vlieg zo met RyanAir’’. Toevallig weet ik dat er maar één vlucht vanuit Amsterdam van RyanAir vlieg en dat is naar Dublin. Dus ik zei ‘’Naar Dublin?’’. Het verhaal begon te lopen. De man, genaamd Brandon, is een Ier wonende in Dublin en 75 jaar. Hij was in Nederland voor een begrafenis in de omgeving van Maassluis en Maasland vertelde hij. Ik vertelde dat ik in Hoek van Holland woont en dat het redelijk dichtbij is. Hij kon Hoek van Holland vanwege de Stena Line. In eerste instantie dacht hij dat ik een Engelsman was, maar toen vertelde ik dat ik nu enige tijd voor Stena Line werk en wellicht een accent heb opgepakt van de Engelse. Hij was al vaak op de Stena Line routes geweest. Het was wel even leuk. Brandon had in ieder geval geen haast. Hij was al 20 minuten aan het lopen, want hij zei dat er ergens een Ierse pub op Schiphol zou zijn. Hij was neer gestrand bij de Heineken Lounge anders was hij te ver van de terminal waar z’n vlucht zou gaan. Hij proostte en ik zei ‘’Slanjy’’, proost op z’n Keltisch. Hij vond het mooi dat ik dat zei en zei vervolgens ook ‘’Slanjy’’. Nadat hij had vernomen dat ik niet Engels was vertelde hij dat hij de Engelse niet zo fijn volk vond, haha. Zo ging hij nog even verder over de Ierse geschiedenis. Iets wat mij heel erg boeit, niet sarcastisch dit keer, haha. Nou Brandon ging weg en ik ging naar de Yotel toe waar ik nog een bruine flesje Heineken had gescoord voor in de hotelkamer.

Schiphol

Schiphol

Schiphol
Een lege luchthaven…

Zo lees je wat je allemaal meemaakt als je overnacht op Schiphol. Voor de shopliefhebbers kan je ook eindeloos shoppen. Je kan nagenoeg overal eten en drinken. Je ontmoet andere reizigers en je bent zelf totaal relaxed aangezien je toch nog niet diezelfde dag naar je bestemming reis. Yotel hebben ze in 1-persoonskamer en 2-persoonskamer. Al zijn die 2-persoonskamer wel vrij knus. Je betaal dan wel € 65,- voor een overnachting in een 1-persoonskamer, maar ik zeg dat het zeker de moeite waard is. Te bedenken dat jouw vakantie al een dag eerder is begonnen. Dus gelijk ná je werk de trein of auto in naar Schiphol, een aanrader!

De blogberichten over de Faeröer Eilanden volgen zo snel mogelijk! Stay tuned!

Link naar Yotel Schiphol: https://www.yotel.com/en/hotels/yotelair-amsterdam-schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *