Wine Tasting in Klawer!

Wine Tasting in Klawer!

19 december – Onderweg naar Klawer
De hanen wekte ons al vroeg in de ochtend rond 5 uur. In de buurt van ons kamp zat ook een haan en als die geluid maakte hoorde je paar honderd meter verder ook allemaal hanen hun ochtendritueel uitkakelen. Tegen 6en ging het écht los, want toen waren alle vogels wakker om te fluiten. Ik ging alvast even douchen. Het was een goed ontbijt. De gids stond eieren te bakken en je kon doorgeven of je een fried egg wilden of een sunny side up ei wilden. Goed geregeld!

Het was vandaag tijd om Kaapstad écht te verlaten en hadden koers gezet richting Klawer in de buurt van Cederberg. Wij kwamen langs de gevangenis waar Nelson Mandela voor het gross van zijn tijd had gezeten en even later zagen wij ook in de verte Robbeneiland liggen. Dit is overigens niet waar Nelson Mandela voor z’n langste tijd zat. Ik geloof 3 jaar als ik het goed heb onthouden van de gids. Een uurtje later kwamen wij aan bij een shoppingcentrum ”Table View” waar de gids even heel veel boodschappen had gedaan voor de reis. Wij hadden even de tijd om wat biertjes te kopen en eventueel andere dingen. Ná een goede anderhalf uur gingen wij verder richting Klawer. Het was denk nog een uurtje rijden naar onze bestemming, echter gingen we nog aan de kant van de weg lunchen. Samen met Ruud had ik de tomaten en komkommers gesneden. Het was wel grappig in de middle of nowhere gewoon even langs de weg lunchen.

Tafelberg in de wolken.

Dichterbij onze accommodatie vertelde de gids dat in dat gebied er naartoe Rooibos thee was ontdekt en dat het hier vandaan nog naar vele landen geexporteerd word. Ondanks dat we al aardig wat noordelijk hadden gereden had ik wel verwacht om gelijk dieren tegen te komen, dat is echter niet zo. Het landschap bestaat uit grote vlaktes met af en toe een gumtree erop die zijn geïmporteerd vanuit Australië en nu vrijwel overal staan. Het doe mij ook vaak denken aan Australië. Zeker met die grote vlaktes, dor en hier en daar een boom. Afijn we waren aangekomen in Highlanders Camp. Een prachtige kampeeraccommodatie met een wijnproeverij …dat is écht iets voor mij haha! ”Zo rollend de tent in” zei ik nog haha. Binnen no-time stond de tent weer op. Er werd verteld dat een zwembad bij zat, dus zwembroek aan en púúr genieten! Bij het zwembad zat ook een bar. Jullie begrijpen dat die combinatie niet meer beter kan worden, haha! Het is echt een adembenemd mooie plek en de bar was ook leuk ingedeeld. Wij waren de enige groep, dus dat voelt ook al dat je kamp voor jezelf heb. Met Ruud had ik een biertje in het zwembad genuttigd. We kregen gezelschap van 2 grote bruine honden, waarvan één op z’n dooie gemakkie uit het zwembad zat te drinken. Erg goed dat chloorwater voor je! Het zwembad is hoger gelegen waardoor je een goed uitzicht heb op de bergen met de wijngaarden er tegenaan. Tegen 5 uur in de middag gingen 5 uit de groep de wijnproeverij doen. Uiteraard was ik één van die 5. Het waren lekkere wijntjes en daarnaast kregen we een kaasplankje. Nu ben ik niet echt weg van kaas, tenzij het kaassoufles zijn, maar ik nam het gewoon. De wine tasting bestond uit 6 soorten wijn (1x wit, 2x rood, 2x rosé en 1x dessert wijn). Het was even gezellig om zo te zitten. Het ligt een beetje uit de richting, maar deze kampeeraccommodatie kan ik je echt als tip meegeven voor een reis naar Zuid-Afrika.

Van links naar rechts: Jan, Ronnie, Dirk, Joke, Ruud

Ná de wine tasting gingen we terug naar het kamp waar we rondom het ”kampvuur” zaten. Kampvuur tussen aanhalingstekens aangezien er kolen op waren gegooid en een rooster om onze stukken vlees te barbequen. Wel even lekker een stukje vlees! De gids had ook nog aardappels erbij gemaakt, dus het was een stevige maaltijd. Kon ook even niet kwaad nadat ik de wijntjes en bier ophad. Tóch gingen we nog even terug naar de bar om het af te leren. Het was een prachtige dag …and hopefully many more to follow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *