Boatcruise in Chobe National Park

Boatcruise in Chobe National Park

4 januari – Onderweg naar Kasane (Chobe National Park)
04:45u… ja hoor daar gaat die vroege tering wekker weer… haha. Gelukkig was het alleen m’n tas inpakken en geen tent afbreken. Dit was de derde dag op rij dat we een afstand van 600km+ af moesten leggen. We waren onderweg naar Kasane via Nata. Kasane is een bijzondere plek in het noordoosten van Botswana waar je eventueel in één dag 4 landen kan bezoeken. De landen Botswana, Zimbabwe, Zambia en Namibië liggen rondom deze plaats. De weg naar Kasane toe was écht belabberd. Het asfalt miste flinke stukken en als je met 120km/h aankomt rijden moet je vol in de ankers aangezien je anders een halve meter van je stoel stuitert. Halverwege de rit in Nata werden wij kort afgezet bij een benzinestation. Hier kwam een straatverkoper naar mij toe om wat souvenirs te verkopen. Hij vroeg waar we vandaan kwamen, zoals de meeste souvenirverkopers. Hij kwam uit Zimbabwe en zei dat hier in Botswana was om geld te verdienen. Af en toe moet je even op je tanden bijten en je het niet aantrekken dat hier bepaalde mensen het gewoon zo arm hebben. Ik had net bij het tankstation een magnum en een cola gekocht. Ik zat het ijsje te eten terwijl wij met die man aan het praten waren. Ondanks dat ik niets ging kopen heb ik wel m’n koude cola gegeven. Hij dronk het binnen no-time op.

De safaritruck was inmiddels terug, want Olishi had wat geld opgehaald vanwege het geldgebrek in Botswana. Met andere woorden je kan vaak niet altijd geld pinnen, omdat de pinautomaten simpelweg niet gevuld worden. We hadden onze weg voortgezet naar Kasane onze eindbestemming die dag. Kasane is het uitgangspunt om naar Chobe Nationaal Park te gaan en dan tevens wat ik eerder vermelden om in één dag in 4 landen te zijn geweest. Net vóór Kasane hadden wij de eerste olifanten gespot op onze reis. We waren erg blij! Het was zelfs zo dat we er 1 hadden gezien die naast onze safaritruck stond. Geweldig! …Voor de accommodatie in Kasane had ik een upgrade aangevraagd. Ronnie, de Duitse meneer uit Spandau, had dit ook gevraagd. De kamers waren prachtig mooi met een klamboe, airco en ook nog een plafondventilator. Iets wat ik écht nodig had na 600km reizen. We hadden weinig tijd, want we werden verwacht bij een riviercruise op de Chobe rivier. Ik had een flesje rode Shiraz wijn gekocht in Maun vanuit Zuid-Afrika voor op de cruise. De cruise was prachtig mooi. We zagen al snel nijlpaarden, krokodillen, antilopen, olifanten en vele andere dieren (…de foto’s zeggen meer!). Onder de andere dieren hadden wij ook de waterbuffel gespot. Ná de nodige drankjes had Ruud z’n JBL speaker aan mij gegeven en had ik ”Buffalo Soldier” opgezet van Bob Marley. Geweldig! De crew aanboord stond een beetje mee te zingen en uiteindelijk stonden we gezellig mee te doen. De gids zei op Chobe River ”elephants need a reason to be with a female otherwise they move on”, ik ”just like human, haha!”, gids: ”How many woman you have?! haha”. Het was een mooie cruise en ook weer een aanrader als je ooit in Chobe National Park komt.

In de avond hadden we rustig aan gedaan en ging ik vroeg naar m’n bed om even te genieten van de mooie lodge mét Wi-Fi! Daarvoor hadden we nog goed gelachen bij het eten. Olishi had z’n uiterste best gedaan, want het was het laatste avondeten wat hij voor ons maakte. Het smaakte erg goed en daarnaast had hij ook nog een vanille toetje gemaakt. Afijn …ik ging slapen zei ik, haha. De wekker stond namelijk heel vroeg weer, namelijk 05:45 uur met op de planning een safaridrive in Chobe National Park en de grensovergang naar Zimbabwe dat volgens Olishi nog wel is een moeilijke grens kan worden. Stay tuned for more!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *