Scenic flight above the Okavangodelta!

Scenic flight above the Okavangodelta!

3 januari – Panoramavlucht boven de Okavangodelta (als Co-Piloot!)
Ná een prachtige avond was het tijd om even relax aan te doen. In de ochtend hadden we ontbijt en ik liet het filmpje zien van de mooie avond die wij hadden aan onze chauffeur Richard. Hij moest lachen. Hij zei ”I didn’t sleep well, but I heard people singing and making a good time without any fights, so I’m happy” en ik zei ”There was only love, haha!”. Tot 2 uur heb ik gerelaxed. Beetje aan m’n blog gewerkt en uitgerust. Om 2 uur gingen wij naar de luchthaven toe. Het gekke van de luchthaven is dat die midden in het dorpje of stad Maun ligt. We gingen eerst naar het excursiebureau die de scenic flights regelen. Hier kregen wij een handgeschreven ticket en liepen naar de luchthaven toe. We liepen door een eenvoudige security check. Het was écht geweldig we werden opgehaald met een transferbusje en gingen naar 2 vliegtuigen toe. Ruud, Joke, Jan, Anja en ik gingen bij het tweede vliegtuig eruit. De piloot vroeg wie er voorin zou willen zitten, zonder na te denken zei ik direct ”yes I would like”. En toen dacht ik ”ja shit, misschien willen anderen uit de groep wel”. Ik zag de cockpit en het stuur bij de stoel van de co-piloot stoel en vond het gelijk tof om daar te gaan zitten. Het was zo’n aparte ervaring om in een cessna vliegtuigje boven de Okavangodelta te vliegen. Onderweg kwamen wij vele dieren tegen zoals olifanten die wij nog niet hadden gezien, nijlpaarden, zebra’s, antilopen en waterbuffels. Het is een aanrader om de vliegtuig tour te doen als je ooit in Maun of de Okavangodelta terecht komt. We hadden de daling ingezet. Het was een vreemde ervaring om in de cockpit te zitten en de landingsbaan daadwerkelijk te zien. Het vliegtuigje stuiterde twee keer op de landingsbaan totdat die echt op de grond stond. Terug bij de parkeerplaats van het vliegtuigje wees de piloot naar de propellerhandel dat ik die uit mocht zetten. Een hele toffe ervaring, zeker omdat ik vroeger altijd piloot wilden worden, haha. Later in de bar gingen we aan de pilsjes, maar dit keer niet heel veel, want ik was erg moe van de avond ervoor.

Olifanten
Nijlpaarden
Maun International Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *