Ultiem relaxen in Canggu

Ultiem relaxen in Canggu

In Canggu had ik niet heel veel gedaan. Merendeel relaxen en tot rust komen. De ondernemende reisverhalen volgen zeker nog later op de reis!

2 april – Van Kuta naar Canggu
Bij het Hard Rock hotel had ik nog even ontbijt genomen voordat ik in de taxi stapte naar Canggu. Ook was het weer tijd om mijn backpack in te pakken. Gelukkig, echt gelukkig was het niet zoveel werk als in Afrika afgelopen reis. Een backpack inpakken is nooit mijn favoriete activiteit om een reis aangezien je er veel tijd insteekt en dan pak ik ook vaak gewoon veel. Schone kleding is wel zo fijn, toch? Afijn ik ging nog even bij record ophalen van mijn nieuwe singles hit die ik had opgenomen in de Hard Rock Studio. Twee grote hits sowieso! Daarnaast had ik nog even wat t-shirts gekocht bij de Rock Shop, ook voor Mark mijn collega bij de Houthandel die het had gevraagd. Ik had daarna geïnformeerd over de transfer naar Canggu. De transfer van Kuta naar Canggu kosten mij 400k rupiah. Wellicht te duur, maar de taxichauffeur was chill en in een auto met airconditioning. Vanaf Kuta naar Canggu stond er een constante file. Echt bizar. De chauffeur was weer mega aardig en gaf ‘m 50k fooi. Hij was mega blij en maakte met z’n haden bij elkaar een buigende gebaar van ‘bedankt’.

Het inchecken bij Udara Beach Resort was wel leuk. Ik kreeg een Welcome Drink gratis, wat een gratis kokosnoot was. Dat zat nog écht mega veel in, want ik dacht voordat ik naar m’n kamer kan is het ver in de avond. Udara Beach Resort is gefocust op yogalessen die ook gratis zijn en daarnaast voor de spa en healthy food. Hier waren ook weer hele aardige mensen. De kamer was totaal in hout, ik voelde mij wel erg thuis dus haha. Ik had heerlijk gezwommen in de mooie zwembaden van Udara en vervolgens nog even in de zon gelegen. Hierna had ik een zogenoemde ‘Bali Curry’ gegeten, de curry was niet al te top, vanwege de ongefrituurde tofu. Dit was de eerste keer dat ik ongefrituurde tofu ophad. Geen aanrader kan ik je zeggen! Daarna zat ik met een paar Bintangs een beetje vorm te geven aan m’n eerste Bali blog. Even later had ik nog even een powernap gedaan en vervolgens aan de Mexican Quinoa Wrap gegaan. Eerlijk gezegd… nee. Doe mij maar een heerlijk hamburgertje met patat. Het was écht te gezond. In de avond was er nog een moslimse karaoke sessie. Ik werd gek. Die lui kunnen écht niet zingen. Nog slechter dan ik probeerde in de Hard Rock Studio! Het was echter een bidmomentje voor die lui. Maar ik werd gek. 2 uur lang dat apengemaauw. Sorry voor m’n taal, maar seriously? Oordoppen een aanrader! Vervolgens lag ik heel goed te slapen.

3 april – Relaxen in Udara Beach Resort & Spa
Het ontbijt was weer onwijs gezond. Ik nam een geroosterd boterhamsneetje met een eitje en nog wat rijst. Om eerlijk te zijn niet iets voor mij de rest van de keuze bij het ontbijt. Het was te gezond. Ná het ontbijt had ik een wandeling gemaakt over het strand richting Canggu centrum. Dit was niet mogelijk te voet te bereiken vanwege het feit dat het strand onderbroken werd door de zee. Dus ik liep terug en zag een leuke beachbar met Bob Marley muziek. De beachbar ”Black Sand” bar. Ik zag dat ze biertjes verkochten en normaal eten zoals hamburgers. Afijn ik ging terug naar de accommodatie want ik had een massage geboekt voor 2 uur. De massage was boven op één van de yoga decks. Het was prachtig mooi daar. De massage was écht super goed. 2 uur lang deed ik niks. Hoe bedoel je ontstressen? Dat deed ik op dat moment helemaal. Ná de massage was ik écht helemaal zen en had ik in m’n gedachte om even normaal te eten bij de Black Sand Bar. Ik ging zitten en zat wel erg op m’n gemak. De barkeeper vertelde z’n naam die ik na mijn eerste biertje echt was vergeten. Niet door het bier, maar gewoon door z’n moeilijke naam. Ik bestelde een Bintang en een kipburger. Het was allemaal heerlijk. Tijdens het moment dat ik op het strand was heb ik wat geschreven in m’n schrift. Dit doe ik normaal gesproken nooit meer aangezien ik alles typ op de computer. Het was een vrij bijzonder moment.

”Vanaf half 5 zit ik op het strand in Canggu. Op het strand was het nog vrij rustig …in de ochtend kwam ik al langs de ‘Black Sand Beach Bar’ en zag dat ze een menu met lekker eten hadden. Gewoon een simpel burgertje met wat patat. Na m’n 2 uur durende massage, wat trouwens de top was ging ik naar deze beach bar toe. Met een Bintang en een kipburger was ik aan het genieten van het uitzicht. De prachtige golven rolde in en ik vroeg mij af waar de surfers waren. Er lag er geen één in het water. Ik pakte mijn boek erbij om even wat te lezen. In Hong Kong had ik een boek gekocht over een Noord-Koreaanse dame, die nu ook 25 jaar is, die is ontsnapt met haar ouders van het Noord-Koreaanse regime. Afijn in het begin van dat boek heb ze het erover dat ze niet anders geboren had geworden, want ze weten wat blijdschap betekend. In Noord-Korea had ze bijvoorbeeld soms weken tot maanden geen elektriciteit en als het dan even aan was …was er één groot feest met de buren. ze kwamen daar ook allemaal om van de honger en waren al gelukkig met weinig spullen. Ná 10 bladzijdes lezen deed ik het boek dicht en keek ik rondom mij heen. Het was een stuk drukker geworden en de Balinese families hadden wat te eten gehaald bij een kraampje aan de straatkant. Ze zaten heerlijk te genieten met wat te eten, een schepje en een zeefje en een vlieger op het strand. Ondanks dat Noord-Korea het veel en veel slechter heb dacht ik bij mijzelf de mensen zijn hier ook met weinig blij. Waar gaat het bij ons dan toch mis in Nederland?”. – Ik liep terug naar Udara en had nog een pilsje in het zwembad genomen. Ondanks dat ik lekker zat, werd ik gek door de muggen die mij zaten te irriteren. Nadat ene pilsje was ik dus maar naar m’n kamer gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *