De prachtige rijstvelden van Ubud!

De prachtige rijstvelden van Ubud!

4 april – Canggu naar het ”oh zo mooie Ubud”
Het supergezonde ontbijt was ik wel zat ik nam alleen een roasted toast en wat scrambled eggs …en een kopje herbal tea. Het was tijd dat ik hier wegging bij de yoga retreat. Ik had een taxi geregeld om 11:00u die mij naar Ubud zou brengen. De taxirit was goed en de taxichauffeur hield ook wel van een praatje, dus al die tijd (ongeveer een uur lang) had ik een praatje met de chauffeur. Hij vertelde dat hij veel vrienden uit Nederland had en had hen aanbevolen om tijdens de ramadan naar Bali te komen. Want tijdens de ramadan zijn de moslims vanuit Java terug naar d’r eigen woonplaats toe. Hij zei dat het dan een stuk rustiger is dan normaalgesproken. De taxirit leek wel door een doolhof te gaan. Het waren allemaal kleine straatjes met onwijs veel tempels waar we doorheen reden. De taxichauffeur ‘Agus’ vertelde mij dat niemand hier hoger mag bouwen dan de tempel die 100 meter verwijderd staat van het gebouw. Zo hebben ze het bouwproject van President Trump stil gelegd aangezien hij hoger wilden bouwen dan de tempel. Klinkt helemaal niet als Trump, toch? Wat een man… pfff… Hij vertelde dat ieder dorp wel z’n eigen tempel heb en ieder huis ook wel een tempel. Dus er zijn over de 1000 tempels in Bali. Sommige tempels worden tegenwoordig met verschillende geloven gedeeld zoals Hindoe en dan het Moslimgeloof. Daarnaast vertelde hij dat er onwijs verschillende talen in Indonesië zijn. In Bali is er een aparte taal en dan is er nog een nationale taal. En naast die 2 hebben ze nog op elk eiland een eigen taal. Onwijs gecompliceerd dus! Ik wist al een beetje hoe ”Hoe gaat het?” in het Indonesisich ging en vroeg vervolgens hoe je dat zei op z’n Balinees. Totaal anders! Kwam nog geen eens in de buurt! Hij zei ”zo zijn er nog 1000 eilanden die d’r eigen taal hebben”.

De kamer in Pajar House.
Het uitzicht vanaf het balkon.

Eenmaal in Ubud kwamen we bij Pajar House mijn accommodatie voor de komende 3 avonden. Hier werden wij verder geleid door een scooterchauffeur naar de correcte accommodatie, want Pajar House bestaat uit 3 delen. Taxichauffeur Agus had mij afgegooid. En vervolgens ging ik op een scooter verder met m’n backpack! Onwijs apart! Maar dat kan hier gewoon in Bali. Door de rijstvelden werd ik naar de receptie gebracht en hier werd ik ingecheckt en ging vervolgens weer verder op de scooter naar m’n uiteindelijke accommodatie. Bij aankomst was ik écht verbaasd hoe mooi ik zat. Een prachtige kamer met een groot met klamboe, een prachtige buiten badkamer, een tv met Westerse popmuziek op en een goed gevulde minibar. En het uitzicht… onwijs onwijs prachtig op de mooie rijsvelden. De receptionist liet ook nog even het zwembad zien dat net leek op te gaan in de rijstvelden. Ik ging naar de kamer toe en voelde mij écht in een paradijs. Het was nog vroeg in de middag, maar ik ben niet meer bij m’n accommodatie weggaan. Het was hier echt puur zen worden. Daarbij met een paar Bintang biertjes was het ultiem geniet. Op een gegeven moment was ik bijna het bier heen. Bij de receptie had ik een oude Nokia mee gekregen daarmee je contact staat tot de receptie. Hiermee kan je ook je free shuttle transfer regelen naar Ubud centrum. Ze doen ook avondeten verzorgen waar ik gebruik van had gemaakt met daarbij 4 grote Bintang biertjes. Genieten. Dat is het. Later op de avond kwam ik mijn buurvrouw tegen in de accommodatie. Ik kwam met haar aan de praat. Ze zei dat ze uit Benin kwam. Ik dacht echt ”waar de hell lig dat!?”. Naast Nigeria zei ze. Zij verbleef hier 11 dagen in de accommodatie en ik kan ook wel begrijpen waarom, want het is prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *