Ubud; one of my favorite places!

Ubud; one of my favorite places!

5 april – De lokale markt in Ubud en de Monkey Forest
De ochtend was anders dan de andere dagen. Het ontbijt kwam naar mij toe in plaats van dat ik naar het ontbijt toe moest. Hier in de accommodatie Pajar House heb je geen restaurant ze brengen je eten dus ten alle tijden naar je balkon toe. Dit maakt helemaal niet uit met het prachtige uitzicht op de rijstvelden. Kort ná het ontbijt had ik een scootertransfer aangevraagd om mij naar de openbare weg te brengen waar een gratis shuttle service mij naar het centrum van Ubud zou brengen. Vlakbij het paleis van de koning van Ubud werd ik afgegooid. Hier had ik even een klein rondje gelopen, want er was maar een beperkt gedeelte geopend. Even later kwam ik op de Ubud Markets terecht. Erg populair bij reizigers. Ik vond het wel leuk opgezet. Heel veel souvenir kraampjes en daarnaast voor de locals ook nog mogelijkheden tot het kopen van groente, fruit en ander soort etenswaren. T-shirts, sarongs, houtsnijwerk en de standaard souvenirs waren hier wel te vinden. Ik ging eerst oriënterend over de markt heen. En had vervolgens wat Bintang shirts gekocht en een sarong voor wanneer dat nodig is om een tempel binnen te stappen. Je mag namelijk geen korte broek aan binnen een tempel, of wel niet te bloot gekleed. Het was allemaal spotgoedkoop. Al zat ik later te denken dat ik nog teveel had betaald, maar ik dacht bij mijzelf ”ik ga niet verder afdingen, die mensen moeten er keihard voor werken om met weinig rond te komen”. Voor degene die naar Bali gaan, ga zeker naar de Ubud Markets!

Ontbijt in Pajar House.
God van goed geluk.
Centrum van Ubud.
Paleis van Koning Ubud.
Een georganiseerde zooi hier.
De scooterparkeerplaats. Niet normaal hoeveel!
De lokale groente en fruit markt.

De taxichauffeur van de vorige dag had gezegd dat alles goed te bereiken is te voet. Dus vanaf de Ubud Markets liep ik naar de Monkey Forest toe. Het was denk ongeveer 1,5 kilometer lopen. In die tussentijd zat ik vol verbazing te kijken wat er soms op de scooter voorbij komt rijden. Balinese vrouwen met een mand met iets erin op de hoofd en twee handen aan het stuur of een normale scooter met 4 mensen erop en nog veel meer grote producten dat ze erop vervoerde. Kyara had het al tegen mij gezegd, maar Ubud is een soort Ibiza in Azië-stijl. Er hangt een hele relaxte sfeer en er zijn vele leuke en knusse koffiezaakjes, prullariawinkeltjes en kledingwinkels. Tegenover de Monkey Forest had ik even een collaatje gedronken in één van die leuke cafétjes. Het was amuserend om daar te zitten. Op een gegeven moment liepen er apen de weg over om uit de Hindu offerbakjes eten te stelen die de Hindu locals langs de weg zetten voor goed geluk. Ook waren er kleinere apen die over de elektriciteitskabels liepen die over de straat hingen. Ik kreeg een beetje het idee van Hangover 2 dat aapje van Mr Chow, haha. Je moet de film gezien hebben om te weten waar ik over praat, haha. Kort ná de ticket controle kwam ik al mega veel apen tegen. Het is één en dezelfde aap, maar dan ik allerlei maten. Net als in de Apenheul heb je het idee dat die apen zelf een dagje uit zijn om mensen te kijken. De aapjes waren ook wel benieuwd wat bepaalde bezoekers in d’r tassen hadden en klom gewoon bij verschillende mensen op de nek om even uitgebreid door de tas te kijken. Het bos op zichzelf was ook al bijzonder mooi. Je kan mijn vlogs zien voor een impressie van de Monkey Forest. Ik liep terug naar de plek waar de shuttle service mij had afgezet. Met de Nokia telefoon die ik had meegekregen om de receptie te bellen had ik ze gebeld. Tegenover de opstapplaats zat een leuke Mexicaans restaurantje waar ik perfect uitzicht had of de transfer er al was. Dus ik ging daar zitten. Had een patatje besteld en een heerlijk koude Bintang. Bij terugkomst in Pajar House was ik erg gaar van de hele dag slenteren. Bij de receptie had ik een dagtrip gegereld naar Lovina. Een plaats in het noorden van Bali. Ik had ook een zak met kleding die ik had afgegeven om te wassen, dit zijn ook écht de kosten niet. Ongeveer 6 euro voor een volledige huisafvalzak. Vervolgens had ik nog het avondeten besteld en ben even heerlijk in dat bad gaan zitten in de mega badkamer. Om 6 uur kwam het eten. Een kipburger met patat en saté met pindasaus. Ja… ik had grote trek haha! Het was weer een mooie dag!

Horen, zien en zwijgen…
Dit aapje zat in een kooi aangezien die blind is en anders in gevaar zou komen.
Balinese vrouwen die van alles meenemen op d’r hoofd.
Voedertijd voor de apen.
In het Mexicaanse Restaurant.
En het eten in Pajar House!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *