De stille wateren van Sanur

De stille wateren van Sanur

Helaas heb het enige tijd moeten duren voordat ik weer een blog erop kon zetten. Zowel in Gili Trawangan als in Uluwatu kon ik niet op mijn eigen website komen. Bij deze het reisverslag van mijn avontuur in Sanur. Morgen zet ik die van Gili Trawangan erop en wellicht nog meer! Veel leesplezier!

7 april – Ubud naar Sanur met een bezoek aan een Balinese houthandel
Door de lange dagtrip naar Lovina was ik bij de receptie vergeten ontbijt te boeken. Dus ik dacht “geen probleem, bel ik gewoon even met die Nokia!”, maar nee de Nokia had geen beltegoed meer. Ja dat kan ook nog, haha. Afijn… even op m’n tanden bijten tot Sanur. Ik had echt zo’n prachtige tijd gehad in Ubud. Het was een “wauw”-locatie. Dat je aankomt en denkt even kijken wat ik écht betaald heb. €40,- per nacht! Voor zo’n uitzicht. Om 12 uur werd ik opgehaald door Nyoman voor de trip naar Sanur. Die dag ervoor had hij gezegd dat we langs wat houthandels zouden rijden. Dus dat deden wij. Ze hadden prachtige Suar tafelbladen die bij Houthandel v/d Marel ook worden verkocht, maar hier in Bali nog gekker qua breedte, lengte en dikte. En nu zag ik dus de oorsprong in het land waar de bomen gekapt worden. Ook stopte we nog even langs een houtbewerkingsbedrijf van houten beelden. Dit was ook zo prachtig. Ik was blij dat ik dit Nyoman had verteld. De plaats was bekend voor z’n hout kunsten. Later reden we door een ander dorp waar ze weer bekend stonden voor goud en zilver. Hier was het ook nog mogelijk om te stoppen, maar ik vond het wel goed. Dat zou teveel gaan kosten haha!

Mooie beelden op de rotondes hier.
Suar hout uit Indonesië.
Een creatief kunstwerk!

Dichterbij Sanur werd het al wat drukker. Ik zag de toeristische gedeeltes weer tegemoet komen “nee!” dacht ik. Net helemaal zen vanuit Ubud en nu weer in de druktes. Dit viel wel mee! Nyoman zette mij af bij de Mercure in Sanur waar ik ‘m had bedankt voor de goede tijd en nog wat kleding had gegeven dat ik niet meer nodig had. Ik verbleef in de Mercure. Lekker luxe dacht ik vóór mijn reis nog. Buitenom de iets gedateerde kamer was het ook luxe. Ik had besloten om op een terras gaan zitten op het resort aan het strand. Ze speelde heerlijke deep house nummers af waar ik dan zat met een Bali Hai biertje en een pizza onderweg. Later was ik verhuisd op een loungebank op het strand. Die dag was ik niet meer van m’n resort afgegaan. Ik liep nog even naar de zwembadbar toe en eindigde toen in het lopend buffet restaurant op het resort waar de kok sateetjes aan het barbequen was en je heerlijke pindasaus bij kon doen. Het was onwijs uitgebreid. Het resort is een aanrader voor zonvakantie liefhebbers en families die even wat anders willen dan rechtuit. Die nacht had ik echt onwijs goed geslapen in het mega grote bed wat lag als een goede hangmat.

Mercure Sanur Resort.

8 april – Paddleboarden en relaxen
Ik was al vroeg in de ochtend wakker! Om kwart over 7 zat ik bij het ontbijt en om 9 uur lag ik in het water om te paddleboarden. Dit was de eerste keer tijdens de reis dat ik iets met het (paddle)surfen had gedaan. Wat ik jammer vind, want ik had in Kuta moeten gaan daar waren de golven niet achterlijk hoog en had ik de kans! Afijn, ik peddelde naar het rif toe wat zeker 500 meter uit de kust lag. Het was tot het rif nog vrij ondiep. Het was even een mooie sessie. Ik zag een paar andere paddleboarders over het rif gaan om de hoge golven daar te pakken. Mij niet gezien! Na het paddle sessie was ik even in de zwembaden gaan zwemmen. En had ik even een verse kokosnoot besteld. Erg handig want ik had geen geld bij mij, maar ik kon het gewoon op de kamer zetten ?

Die dag heb ik heerlijk gerelaxt met een paar buckets Bali Hai. Misschien iets teveel gerelaxt, want de biertjes gingen hard. Net voor het eten wilden ik naar het rif lopen aangezien het laagwater was, maar dat plan heb ik snel uit m’n hoofd gehaald aangezien er toch nog 20 cm water stond met veel beesten en koraal er in. Daarnaast pakte een local nog een zee egel uit het water met een stok. Geen goed plan, ondanks dat ik veel mensen daar zag lopen! In de avond was er live muziek bij het eten. Die zanger vroeg steeds verzoeknummers maar niemand zei wat dus ik zei eerst “On the Road Again” toen “Creedence Clearwater Revival” vervolgens “Johnny Cash” en “Hotel California”. Het was een topavond. Maar die volgende dag wat minder met een flinke kater …to be continued!

3 gedachten over “De stille wateren van Sanur

  1. Verleden keer wilde ik een berichtje plaatsen maar dat lukte niet!!!
    Kokosmelk is toch beter voor je hoofd de volgende dag !!
    Geniet van je laatste dagen op bali !
    Groeten uit hoek van holland !????☀️☀️?

    1. Haha, ja als ik een bucket van die kokosnoten kon bestellen had ik er beter aan geweest haha. Ik ga nog even goed genieten :). Groeten uit Jimbaran (Bali)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *