Terug naar Bali!

Terug naar Bali!

14 april – Terug naar Bali (Uluwatu)
Om 10 uur was het tijd om uit te checken. Rustig op m’n gemakkie startte ik op. Die avond ervoor had ik namelijk mijn backpack al ingepakt. Uiteraard had ik nog de mogelijkheid dat ik even ging ontbijten en dat deed ik. Ik nam weer mijn favoriete ontbijt dat ik al die dagen had genomen in de ochtend, Eggs Benedict. Het was simpelweg het meest ongezonde en lekkerste dus… geen smoothie bowls of andere healthy shit, gewoon een lekker eitje met spek. Bij de receptie had ik de mega rekening betaald, nou ja mega rekening. Het was € 130,- van het duiken en € 130,- van het eten daar. Moet je nagaan dat ik nergens anders dan daar heb gegeten ochtend, middag en avond, omdat het gewoon gigantisch goed was. En daar zaten ook nog een drankjes in. Ik kan niet klagen. Het was een beetje m’n thuisbasis geworden. Aan de receptionist had ik gevraagd of ik een horse taxi kon krijgen om 10:30u zodat vroeg genoeg in de haven was voor de boot van 11:45u. Het was een stuiterende rit van Le Pirate naar de haven al heb ik het wel weer overleefd, haha. In de haven werd ik precies bij ‘Blue Water Express’ afgezet. De speedbootorganisatie tussen Gili, Lombok en Bali. Daarbij stond er al iemand voor mijn bagage bij de ‘kade’ te zetten en werd ik naar de incheckbalie geleid. Het verliep vlekkeloos. Ik had nog mooi even de tijd om wat te kopen. Ik kocht een Solero ijsje wat omgerekend € 0,60 was. Echt geen geld… Het bleekt dat de boot was vertraagd was, vanwege het feit dat er één motor was uitgevallen. Geen probleem, want de boot zelf heb 6 motoren, dus we gingen met een vertraging van 20 minuten via Lombok richting Bali. In Lombok doen ze een korte stop om de autoriteiten te melden hoeveel passagiers er aan boord zijn.

”Dag huis!”
In de Horse Taxi.
Wachten op de boot naar Bali.

De boot was onwijs vol tot Padangbai, daarna liep die leeg en was er genoeg plaats. Tijd voor zo’n koude Bintang die ze aan boord verkochten. Ik liep mee naar achter en zag daar een volle koelbox met Bintangs. En koud dat ze waren…. hmmmm…! Ook bij aankomst in Serangang verliep het super soepel. De bagage werd van boord gehaald en met alle passagiers liepen wij 200 meter naar het kantoor van Blue Water Express waar we gratis frisdrank kregen vanwege de vertraging, erg netjes! Eén voor één werden we geroepen voor onze transferbus naar de uiteindelijke bestemming. Ik bleek uit eindelijk een privé transfer te hebben, ideaal toch? De taxichauffeur was uiteraard weer heel aardig en wist veel over Nederlands voetbal. Weet eigenlijk wel zeker dat die meer wist dan ik haha. Heel lang heb ik met ‘m gesproken over van alles en nog wat. Zo vroeg hij of wij in Nederland veel rijst eten. Ik zei ”niet in de ochtend zoals hier, merendeel brood dan. Ik zeg misschien hooguit 1x in de week”. De taxichauffeur vertelde dat hij met een zak rijst 3 dagen met heel z’n familie van gebruik maakt. Dit kost hem 11.000 Rupiahs, als hij een heel brood koop kost dat ‘m 20.000 tot 30.000 Rupiahs. En dat gaat natuurlijk niet 3 dagen mee met een heel gezin. Ik heb ‘m uiteindelijk een goede fooi gegeven :).

De aankomst bij Pinkcoco was heel erg fijn. Bij de receptie kreeg ik een welkomstdrankje en een vochtig handdoekje om m’n gezicht en handen mee schoon te maken. Het zag er allemaal netjes en verzorgd uit en vooral heel roze! De dame van de receptie liep mee om mijn kamer te laten zien samen met de bagageman. Het zijn echt onwijs mooie kamers hier bij Pinkcoco. Groot, schoon, netjes, verzorgd, een heerlijk bed, een mooie badkamer en een onwijs groot balkon. Weer een mooi plekje uitgezocht! Die avond was ik moe van het reizen en heb ik niet meer veel gedaan. Ik liep naar de supermarkt waar ik van Bintangs had gekocht voor de koelkast en ben vervolgens bij het Italiaanse restaurant gaan eten hier bij Pinkcoco. Het eten was heerlijk, maar het personeel was niet vooruit te brandden (traag voor zelfs Balinese begrippen!). Ik denk niet dat ze hier heel goed betaald worden… of dat ze toeristen meer dan zat zijn. Afijn… terug in mijn kamer te zijn aangekomen was de kamerjuffrouw langs geweest om mijn klamboe uit te hangen, een geurkaars aan te steken, gordijnen dicht te doen en wat snoepjes op het bed te leggen. Dat noem ik nou service!

De prachtige kamer in Pink Coco Uluwatu.

2 gedachten over “Terug naar Bali!

  1. Goede morgen !
    Wat een prachtige reis !!
    Het is dat het zooooo ver vliegen is anders had ik ook wel willen gaan !! Maar het word vandaag 21 gr hier !! Groetjes van ons ! Uit het zonnige hoek van holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *