Het surfachtige Uluwatu!

Het surfachtige Uluwatu!

15 april – Genieten bovenop de klif bij Single Fin Beach Club.
Net na het ontbijt was ik naar Pandang Padang beach gegaan. Een strand welbekend voor zijn surfcultuur met grote wedstrijden zoals WSL ”World Surf League”. Om dit strand te bezoeken dien je aan het begin 10.000k Rupiah te betalen om binnen te gaan. Dit is voor de toiletfaciliteiten op het strand en ook voor de strandreiniging. Ik liep de trap naar beneden en zag een grijze staart achter een muurtje naar mij toekomen. Dus ik dacht ”dat is een grijze kat ofzo”, maar toen ik de poort doorging sprong er een aap voor mij neus op het andere muurtje, haha. Geweldig. Alleen minder geweldig dat ik wel even goed moest opletten op m’n spullen. Eenmaal beneden bij het strand zag ik vele surfers in zee. Een strandwachter zat daar ook met een surfboarden verhuur. Heel apart, haha! Het was nog vroeg, dus ik was eigenlijk van plan verder te lopen, alleen boven op de heuvel begreep ik dat je hier eigenlijk een scooter of auto nodig heb om iets te zien. Op de heuvel was ik bij een surfshop van Rip Curl gegaan. Er waren veel foto’s binnen de shop te vinden over de kampioenschappen die hier zijn gehouden en ook een beker. Was wel gaaf om te zien, zo ook de vele mooie surfboards die er stonden. Tot ongeveer 2 uur in de middag had ik een beetje op het balkon van de accommodatie gezeten en een boek zitten lezen. Heel relaxed allemaal. Om 14:00u was ik namelijk naar een strandclub gegaan, althans zo noemen zichzelf, want het zit eigenlijk bovenop een klif. Single Fin Beach Club was heel Westers, echter was het uitzicht écht formidabel. Er lagen zo onwijs veel surfers in zee en vanaf de klif had je perfect uitzicht. Ik had mijn zoomlens meegenomen voor m’n fotocamera en heb wat gave shots gemaakt. Het was goed vertoeven …en al helemaal met een portie nachos en een San Miguel biertje. Ik had met de taxichauffeur afgesproken dat die mij 2,5 uur later weer kwam ophalen. Er zat nog een Quiksilver winkel waar ik een gaaf shirt en pet had gekocht met de tekst ”Uluwatu” en ”Bali” erop. Terug in de accommodatie was ik in de avond naar het restaurant gegaan waar ik nog Nasi Goreng had besteld. Het was een geslaagd dagje, ondanks dat ik niet veel had gedaan. De prachtige foto’s vullen dit korte blogbericht wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *