Van Bali naar Hong Kong

Van Bali naar Hong Kong

18 april – De reis naar Hong Kong
Mijn plan was vandaag om tot de check-out tijd in mijn kamer te blijven, 12 uur dus. Al ging ik wel even nog goed genieten van dat overheerlijke ontbijt. Om 12 uur liep ik naar beneden toe met mijn bagage. Het was niet nodig om vooraf de taxi te regelen aangezien de taxi’s 5 minuten verderop stonden en zo bij het hotel zouden zijn. Het verliep vrij vlot met de taxi naar de airport. Ik had geen zin om risico te nemen aangezien het meestal druk is in het verkeer, dus was 3 uur van te voren op de airport. De taxichauffeur had geen wisselgeld, wat raar is, maar oké. Hij had dus een fooi van € 5,- binnen geharkt. De bagage inleveren ging snel, immigratie ging vlot en ik had van mijn laatste Indonesische Rupiah een heerlijke burger besteld bij de ‘Last Wave’ restaurant. Een surfbar in de airport. Even later zag ik dat er ook een Hard Rock Café zat …ja als ik dat had geweten had ik daar gaan zitten, haha!

Hard Rock Café op de luchthaven van Bali.

Bij het boarden van het vliegtuig had ik een krantje gepakt en ging ik zitten. Het werd mij duidelijk dat het vliegtuig niet compleet vol zat. Ik vroeg aan de stewardess of ik in het midden kon zitten waar nog 4 stoelen vrij waren. En dit mocht. De piloot vertelde dat de vliegduur korter was dan berekend, namelijk 4 uur en 15 minuten i.p.v. 5 uur. Erg lekker natuurlijk! Ik ging een film kijken en lag heerlijk over die 4 stoelen. Dichterbij Hong Kong werd het duidelijk dat het echt rotweer was en dat het even langer kon gaan duren voordat wij konden gaan landen. Helemaal blij dat we eerder waren was het dus nu 1 uur en een kwartier langer dan de 4 uur en 15 minuten. Kan gebeuren. Eenmaal op de grond verliep het soepel. Ik had snel het visumkaartje gekregen bij immigratie en mijn backpack was ook wel snel op de band. Ik nam de rode Urban Taxi naar Gloucester hotel waar ik voor 2 nachten verbleef. Het was een duur ritje vanwege de vele tolwegen die passeer (ongeveer € 55,-). Bij de receptie van Gloucester hotel kreeg ik te horen dat ik een upgrade had gekregen. Daarbij de receptie had ik nog noodles en een Japans Asahi biertje gekocht. Ik zat op de 21e verdieping en bij binnenkomst in de hotelkamer was ik écht verbaasd hoe mooi het uitzicht was. Ik heb er nog even goed van genoten, maar ging kort daarna slapen want het was inmiddels tegen 12 uur in de nacht aan.

4 stoelen voor mijzelf in het vliegtuig.
Op de kaart zit je echt heel dichtbij Australië.
Eten in het vliegtuig.
De Hong Kong Urban Taxi.
Gloucester Hotel – mijn upgrade kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *