RIU Cabo Verde

RIU Cabo Verde

27 november 2022 Dag 2 – een dag op het resort
Ná een mega nachtrust waren we fit om het resort te ontdekken. Allereerst gingen we naar de ontbijtzaal waar wij werden verrast door de mega variatie aan gekookte en gebakken eitjes en omeletten. Er was letterlijk voor iedereen wel wat en niet heel onbelangrijk staan eventuele allergieën op de kaartjes van het eten aangegeven. Er was een grote variatie aan zoete broodjes, pannenkoeken, fruit, beleg en noem zo maar alles op wat bij een ontbijt hoor, dus ook een compleet Engels ontbijt. Het ontbijt was mij betreft al een 10.

Vanuit de ontbijtzaal liepen wij een rondje op het resort om even te ontdekken wat er allemaal was. Zo liepen wij ook naar het strand toe. Bij het strand staan veel dagtrip verkopers om je een excursie rondom het eiland aan te smeren. Ondanks dat wij een excursie bij TUI hadden geboekt kwamen wij aan de praat met Jorge. Jorge is een man opgegroeid in het Rotterdamse Krooswijk en heeft ervoor gekozen om terug naar z’n geboorteland te gaan. Hij vertelde dat je met zijn tour over het hele eiland ga en daarnaast een Kaapverdische diner van zijn vrouw krijg. Het klonk allemaal heel goed! Uiteindelijk liepen we verder naar het strand. Het strand is heel mooi opgezet met heel veel palmbomen. Er is genoeg plaats om hier op een bedje neer te ploffen. Er zit nog een duikschool, een bar, een volleybalveld en een zeeschildpaddencentrum op het strand. Kortom je krijgt er een goed bounty eiland gevoel van.

Steakhouse restaurant op het resort. Overdag is het lopend buffet in de avond kan je er een goed stukje vlees eten.

We kozen ervoor om vervolgens bij het zwembad te gaan liggen. In het zwembad heb je een poolbar waarbij je met je benen in het water zit en daarbij een heerlijk koud pilsje zit weg te tikken. Er staan hele aardige mensen bij de bar; over het algemeen is al het personeel wel erg aardig. En dat te bedenken dat gemiddelde Kaapverdiaan ongeveer maar €200,- per maand verdiend. In het zwembad kwamen we nog aan de praat met een stel van 55+ uit Leidschendam, aardige mensen die hier een weekje verblijven. In de middag waren wij bij de ”Steakhouse” restaurant gaan eten. Hier stond ook weer een grandioos buffet klaar. Om 18:00u waren wij naar de sportsbar op het resort gegaan waar we de voetbalwedstrijd Spanje – Duitsland hadden gekeken. Er waren een heel hoop Duitsers, dus maar beter dat we geen ”Shade Deutschland” hadden gezongen, haha! En later op de dag in de avond zijn we gaan eten in het buffetrestaurant bij de lobby. Ook hier was het weer enorm uitgebreid. Je had keuze uit Italiaanse pasta’s en pizza’s, rijstgerechten met kip, sushi, patat, visgerechten, kaasplankjes …afijn ik kan zowel nog even door blijven typen, maar het was echt enorm uitgebreid. Een échte aanrader nu al!

Spanje tegen Duitsland in de sportsbar.
Het theater op het resort. Dit is waar mensen van het nabij gelegen RIU Funana ook kunnen komen.

28 november 2022 Dag 3 – een dag op het resort
De dag begon weer met een uitgebreid ontbijt, waarna wij richting het zwembad waren gegaan. Bij opening van de poolbar schoven we aan en kwam het stel uit Leidschendam weer aan. We hebben hier even drankje mee gedaan. Het weer was weer heel prima, het waait wel constant maar met die wind mag je alleen maar blij zijn! Helaas hadden wij een annulering binnen gekregen van de 4×4 tour rondom het eiland van TUI, dus we hebben eigenlijk meteen Jorge bericht voor een excursie bij hem. Dit was mogelijk! Verder op de dag hadden wij niet veel andere dingen gedaan dan de voorgaande dag, echter was om 18:00u de wedstrijd Portugal – Uruguay. Je kon merken dat er heel veel mensen voor Portugal waren en met succes hebben ze gewonnen! In het theater van het hotel was er een optreden, echt veel had ik er niet van mee gekregen want ik had 1 à 2 Piña Colada’s teveel op, haha!

Portugal tegen Uruguay in de sportsbar.

29 november 2022 Dag 4 – een dag op het resort
We hadden weer een goed dagje aan het zwembad tot half 2, want uiteraard ging het oranje tenue aan en zijn we naar de sportsbar gegaan voor de wedstrijd Nederland – Qatar. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we nog een paar potjes poolbiljart gedaan. Bij het begin kwam de man uit Leidschendam erbij zitten en hebben we de wedstrijd gekeken. Hij had er een spelletje van gemaakt bij elk doelpunt haalde hij een biertje om het te vieren. Aangezien ik gisteren had doorgehaald met drinken was ik blij dat ze niet teveel doelpunten hadden gemaakt, haha! Er werd zelfs nog een doelpunt afgekeurd, dus dat scheelde er weer één. Na afloop van de wedstrijd waren we naar de kamer gegaan en heb ik dit blog zitten tikken. In de avond hadden we nog naar een optreden gekeken van een Kaapverdisch bandje op het resort. Dat was wel leuk! Kort daarna zijn we gaan slapen want er staat een citroenhaai excursie op het programma morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *