Last days on the resort

Last days on the resort

2 december 2022 Dag 7 – dag op het resort met Riu Party in de avond
Tot aan de avond hadden we weer vrij weinig gedaan. In de late ochtend waren wij nog even op het strand het eerste pilsje aan het doen. Later waren we verhuisd naar het zwembad. De dag vandaag draaide allemaal om de White Party van RIU. Je zou zeggen ”hey lekker discriminerend die naam”, maar daar moet je bij het hotel zelf wezen, haha! De sfeer kwam er al vroeg in op de White Party. Je kon je laten schminken en later kwamen er opblaasballonnen en was de polonaise een feit. Als ik heel eerlijk mag zijn was het ”stoffige” theatergebied omgetoverd tot werkelijk festivalterrein. Er waren heel veel verschillende soorten nationaliteiten, echter kwamen we toch altijd weer Nederlanders op de dansvloer tegen, zelfs nog een stel uit Naaldwijk! Het was super gezellig en iedereen had zich wel aan de dresscode gehouden (wit). Ik had van de langwerpige opblaasballonnen een hart gemaakt. Dat viel goed in de smaak en veel mensen ging het ook doen. Er waren nog een paar RIU-medewerkers die niet bij het animatieteam hoorde maar mee gingen dansen, echt geweldig! De avond vloog voorbij en voor we het wisten was het in de theater-”zaal” afgelopen en ging de club ”Pacha” open. Dit is een club op het resort aan het theater. Het was een flink feestje daar nog. Al gingen vrijgezelle mannen als hongerige hyena’s op de vrouwen af hier. Het maakte het sfeertje een beetje apart, maar ook was het hier binnen no-time volgens ons gevoel klaar. De club ging om 2 uur dicht, of iets eerder en we lagen al snel daarna in ons mand. Een superleuke avond was het. Complimenten aan de medewerkers van RIU die er zo’n groot feest van gemaakt hebben.

3 december 2022 Dag 8 – dag op het resort met Oranje overwinning op USA
De dag die bekend stond als de grootste kater van de vakantie. We hebben zo wat heel de dag geen ene klote uitgevoerd. Ontbeten, lunchen, avondeten en tussendoor nog de voetbalwedstrijd Nederland – Verenigde Staten gekeken. Even een alcoholvrij dagje. Ik was totaal in het Oranje gekleed, zelf de Fanta die ik had was oranje. Sorry Hans als je dit lees, wij hebben geen biertje genomen bij elk doelpunt, want we hadden een gigantische kater, haha! De vraag is: ”was het een verloren dag i.v.m. de kater?”, ik vond op zich van niet, want ik moest ook even uit de zon omdat ik gigantisch verbrand was op de dagexcursie rondom Sal.

4 december 2022 Dag 9 – dag op het resort
In de ochtend rond een uurtje of 10 waren we naar het strand gegaan waar we tot 12 uur ongeveer hadden gelegen. Er waren veel activiteiten op het strand door het animatieteam geregeld, zoals ringwerpen en jeu de boules. Het strand is gewoon echt heerlijk opgezet. De palmbomen op het strand zorgen voor een natuurlijke zonnescherm waardoor je prima kan vertoeven in de Kaapverdische hitte. In de middag waren we bij Funana wezen eten. Funana is het nabij gelegen resort waar wij ook gebruik van mogen maken. Dit hadden wij nog niet eerder gedaan, maar we waren positief verrast. Lekker eten en net zoveel keuze als eten en drinken als bij RIU Cabo Verde. In middag waren we in ons oud vertrouwde poolbarretje verzeild waar we nog een altijd cervejas op hadden. Er stonden een aantal zeer luide Engelse bij de bar die waarschijnlijk net waren aangekomen en dachten ”Hey! Free alcohol!”. Je merkt dat die echt helemaal los gaan, dan heb ik nog geen eens een naam. Rond een uurtje of 17:00 uur was ik alvast naar de kamer gegaan en had even een siesta gehouden. In de avond hadden we nog het laatste galgenmaal in het restaurant, wat wederom weer onwijs goed was geregeld. Het is niet te laat geworden, want de volgende dag hadden we weer een flinke reis voor de boeg staan. Gelukkig dit keer wel een directe vlucht van Sal naar Amsterdam.

5 december 2022 Dag 10 – terugreis naar Nederland
De reisdag terug naar Nederland was een feit. Al vroeg waren we uit de veren om nog ons laatste ontbijt in RIU Cabo Verde te hebben. Daarna hadden wij de koffers ingepakt en hebben we nog even het spelletje regenwormen gedaan in de lobby. Er kwam nog een kat bij ons liggen die graag mee ging naar Nederland denk ik, haha! Toen eenmaal de transfer bus kwam waren we binnen 20 minuten op de luchthaven van Sal. Het is een primitieve luchthaven waar niet overal airco hangt in de vertrekhal. Het duurde ongeveer 1,5 uur voordat we koffers hadden afgegooid en door de douane waren, aardig lang dus. Op de luchthaven hadden we nog even de laatste inkopen gedaan van souvenirs. Ná 2 biertjes was het vliegtuig aangekomen en gingen wij de 6 uur durende vlucht aan richting Amsterdam. Ondanks dat wij stoelen op de eerste rij hadden was het nog steeds een iniminie vliegtuig. Niet echt comfortabel op een iets langere vlucht. Tijdens de vlucht kregen we nog een maaltijd. De keuze was tussen kip curry en pasta. Erg lekker! Rondom 1 uur ‘s-nachts waren we geland op Schiphol. Ik zei nog tegen Sven, ”hier hebben we bijna een jaar naar uitgekeken en het is nu al weer voorbij!”. Het was een mooie vakantie. En ik was aangenaam verrast door de gastvrijheid van de Kaapverdische mensen. Erg aardige mensen die je met een glimlach begroeten. Het All Inclusive concept heb ik denk wel even gezien voor het komende jaar, echter was het super goed geregeld. Mijn volgende reis is naar Egypte waar ik de Nijlcruise ga doen van Luxor naar Aswan. Dan ben ik weer te vinden op Dutchpioneer.nl. Tot de volgende reis en dank weer voor het lezen van mijn reisblog!

Kip curry in het vliegtuig.

Eén gedachte over “Last days on the resort

  1. leuk stukje weer Dirk. Jammer dat jullie vakantie er weer op zit. Ik heb genoten van je bloq.
    Zal wel niet meevallen om weer in dit koude kikkerlandje te zijn denk ik.
    Ik ga jou (jullie) volgend jaar weer volgen als je de Nijlcruise gaat doen. Stuur me dan wel even een appie want dat ben ik volgend jaar natuurlijk vergeten. Ik denk dat wij wel weer naar Kaapverdie gaan want het is ons erg goed bevallen daar. Dus mocht je nog een weekje ergens heen willen, ik zou zeggen boek ook maar. Kunnen we weer gezellig een biertje drinken aan de pool bar.
    Misschien zien we elkaar nog wel eens ergens want Hoek van Holland- Leidschendam is natuurlijk maar een klein stukje.

    groetjes Hans en Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *