Trans Mongolië Express – Voorbereidingen

Trans Mongolië Express – Voorbereidingen

Over twee maanden is het zover. Op 19 augustus stap ik vanuit Nederland op de trein richting Beijing samen met mijn neef, Nils. Het is een reis die al enige tijd op de bucket-list staat. De reis is volledig in behandeling bij de Treinreiswinkel en visum procedure wordt afgehandeld door GVS. Er is bewust gekozen om de visa afhandeling door een professionele organisatie te laten doen om veel stress en onhandigheden te voorkomen. Tijdens de reis probeer ik waar wi-fi is een persoonlijk blogbericht à la Waarbenjij.nu-manier te schrijven.

Voorbereidingen…

Het is nog twee maanden, maar ik ben nu al stoked! om te gaan reizen. De cup-a-soup, noodles, muesli repen, theezakjes, koffiesticks zijn inmiddels al ingekocht. Het etenswaar heb ik uit de verpakking gehaald en in handige afsluitbare Albert Heijn plasticzakjes gedaan, zodat het én droog én vers blijft. Een plastic boord, plastic koffiemok en thermoskan heb ik voor de reis aangeschaft. …Maaaaar om alles te behandelen wat ik ga meenemen op het moment wil ik niet doen, want pas ná de reis wil ik de tips & tricks beschrijven voor een packinglist voor de Trans Mongolië Express.

Reisschema Trans Mongolië Express:

  • 19.08.2016 Hoek van Holland Haven – Duisburg Hbf
  • 19.08.2016 Duisburg Hbf – Warschau C.

Old Town Warschau

Oude binnenstad van Warschau.

In Warschau hebben wij ongeveer 6 uur. Genoeg tijd om een typisch toeristische hop-on-hop-off bus te pakken om alle bekende bezienswaardigheden te zien. Vervolgens stappen wij in de avond op de trein richting Moskou. De volgende ochtend +/- 06:00 uur rijden wij door Minsk, Wit Rusland. Voor ongeveer 3 uur zien wij het Wit-Russische landschap aan ons voorbij gaan tot aan Orsja, voordat wij de Russische grens overgaan.

  • 20.08.2016 Warschau C. – Moskou

Moskou Rode Plein

Rode Plein in Moskou.

In Moskou verblijven wij drie nachten om het moois van de stad te ontdekken. Ook ontmoeten wij hier Igor. Iemand die Dirk tijdens zijn reizen in Australië had ontmoet. Hij zal ons een dag rondleiden door zijn stad. …misschien nog het Vodka Museum

  • 24.08.2016 Moskou – Perm

Perm

De stad Perm.

Bij aankomst in Perm hebben wij de namiddag vrij te besteden om de stad te verkennen. De volgende dag gaan wij op excursie naar de ijsgrotten van Kungur en een Gulag bezoeken. De Gulag ”Perm 36” was een vroegere ‘heropvoedingskamp’ en één van de meest in tact gebleven Gulag’s over heel Rusland.

  • 27.08.2016 Perm – Krasnoyarsk

Krasnoyarsk

Treinstation van Krasnoyarsk.

Vanaf het station krijgen wij een dag tour door Krasnoyarsk en verblijven wij twee nachten in een Homestay, écht bij de Russen thuis. Op de tweede dag in Krasnoyarsk maken wij een dagexcursie naar Stolby Nationaal Park, waar wij 5 uur wandelen door de natuur.

  • 31.08.2016 Krasnoyarsk – Irkutsk

Lake Baikal

Lake Baikal het diepste zoetwatermeer ter wereld.

In Irkutsk of voornamelijk het Baikalmeer verblijven wij 4 dagen. Bij aankomst nemen wij een transfer en vervolgens de boot om één nacht in Koty Chalet te overnachten. De volgende dagen verblijven wij in Listvijanka waar de bekende Omul vissen als ‘warme vissen de toonbank over gaan’. Op de dag van vertrek maken wij ná een lange tijd in Rusland te zijn geweest onze reis verder naar Mongolië.

  • 04.09.2016 Irkutsk – Ulan Bator

Chinggis Khaan

Chinggis Khaan monument.

In Mongolië verblijven wij 2 nachten in een gertent waar wij nog +/- 3 uur gaan paardrijden op echte Mongoolse paarden. Onderweg komen wij ook het monument zoals hierboven tegen van Chinggis Khaan. Een leuk weetje is dat niemand ooit wist hoe Chinggis Khaan eruit heeft gezien …ze hebben maar gewoon hun fantasie erop loslaten gaan. Uiteindelijk hebben wij nog één dag in Ulan Bataar de hoofdstad van Mongolië.

  • 09.09.2016 Ulan Bator – Beijing

Beijing Verboden Stad

De Verboden Stad in Beijing.

Dan ná 23 dagen onderweg te zijn geweest eindigen wij onze reis in Beijing op het plein van de Hemelse Vrede. Het wordt een intensief einde van onze reis, want bij aankomst in Beijing moeten wij nog even snel de highlights van Beijing zien. De tweede dag in Beijing gaan wij namelijk een dagtrip maken naar de Chinese muur en de Ming graven vanuit de Ming-Dynastie.

  • 12.09.2016 Beijing – Amsterdam Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *