Paardrijden in Mongolië

Paardrijden in Mongolië

Mongolië, 07.09.2016

We hadden een goed nachtrust gehad in de gertent. Het was rond 5 uur in de ochtend erg koud geworden en hadden toen nog wat hout op het vuur gegooid. Totdat we wakker werden was het aangenaam warm. In de blokhut gingen wij weer met zijn allen ontbijten. Er gingen zes mensen terug naar Ulaanbaatar om hun reis verder te vervolgen naar Beijing. We namen afscheid van ze, want we zien ze niet meer in Beijing.

Terelj National Park

De bedoeling was om 10:30 te gaan paardrijden, echter waren er een paar paarden ontsnapt. Ze waren lang bezig om de paarden in de ochtend te zoeken. Daardoor zijn wij pas ná lunchtijd gegaan. Lunch was soep met stokbrood kruidenboter. We zaten heerlijk in de zon buiten. Toen groep 1 terug kwam met het X-aantal paarden die niet waren ontsnapt gingen wij paardrijden. Nils en ik hadden Russische paarden, maar waren ook Mongoolse paarden. Vanuit de gertentenkamp gingen we naar de bossen toe en zo de bergen in. Het was prachtig! De paarden gingen sneller als je ”Choo Choo” zei en ”Shhh”. Ik vond het wel leuk en zat constant op de vlakke stukken deze geluiden te maken. Onderweg kwamen we een wilde slang tegen. Niet groot, maar wel apart om te zien. We gingen met de paarden door een rivier heen. Hier hebben ze ook zo wat halve rivier met zijn zessen leeg gedronken, haha.

Paardrijden in Mongolië

We waren op een hoog punt in de bergen gekomen waar we de laatste berg te voet op gingen. De paarden waren vastgezet aan de boom, zodat ze niet weer zo maar ontsnapten. Het was echt prachtig boven op de rotsformaties. Terug naar het kamp gingen we steeds sneller proberen om te rijden. De zoon van Bert zei aan het einde dat we een wedstrijd gingen houden. Ik was tweede geworden. Het was echt leuk om zo snel te gaan. Ik heb het paard ”Diesel” genoemd omdat hij pas aan het einde warm was gedraaid.

Diesel

Ná het paardrijden gingen we heerlijk met zijn allen in de zon zitten en het reisverhaal bijwerken. Later kregen we een typisch Nederlandse maaltijd. Een balgehakt, broccoli en aardappels. Ik miste alleen de Zaanse Mayonaise nog. Nils had als een paard gegeten (had hij waarschijnlijk van de paarden meegekregen). Ook met diner zaten we heerlijk buiten. Later zaten we nog heerlijk in de schuur te relaxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *