Op ontdekking in Ulaanbaatar

Op ontdekking in Ulaanbaatar

Mongolië, 08.09.2016

Ná weer een uitmuntend ontbijt reed Bert ons richting Ulaanbaatar. Het was een prachtige ochtend met zon. soms moeilijk om te realiseren hoe mooi het landscap is. Terug naar Ulaanbaatar met Joe, Melanie, Rianne en Hanka stopte we nog bij een Shamanplek. Mongolen zijn heel erg bijgelovend. Bert zei dat we drie stenen moesten pakken en drie rondjes moesten lopen om de rotsformatie. Elk rondje moest je een steen gooien. Dit was voor geluk. Bepaalde dagen in de week worden als ongeluksdagen gezien. Veel mensen rijden dan ook niet met de auto.

In Ulaanbaatar te zijn aangekomen hadden we de spullen in de kamer van het LG Hostel geplaatst en even goed staan douchen. Ná 2 dagen in de trein te hebben gezeten en 2 dagen in de gertent zonder douche voelde het als herboren te zijn. Het LG Hostel B zat midden in het centrum in een oud gebouw waar ook de locals wonen. Er was maar één tweepersoonskamer in het hostel en twee kamers met meerdere slaapplaatsen. Die overigens geen bedden hadden, maar gewoon slaapmatjes.

Ulaanbaatar

Kort ná de douche waren we Ulaanbaatar gaan verkennen. Ons hostel zat aan Peace Avenue de hoofdstraat van de stad. We probeerde een restaurant te zoeken genaamd ‘’Pyongyang’’ dit zou een Noord-Koreaans restaurant zijn met zo nu en dan Noord-Koreaanse propaganda. Helaas na een aantal rondjes te hebben gelopen zijn we Ulaanbataars oudste tempels gaan bekijken. Het was prachtig om de mega Buddha te zien in de tempel. Dit is een helder beeld dat we nu in Azië zijn.

Ná de tempels zijn we iets gaan eten. Nils had een Mongools gerecht en ik een Koreaan gerecht. We hadden twee Chinggis biertjes die ook zeker goed smaakte. Vervolgens liepen we langs de Noord-Koreaanse ambassade naar Sukbaatar Square. Waar een mega groot Brons beeld van Chinggis Khaan staat. Hier werden we aangesproken door een Mongool. Het was niet een praatje voor niets, want de app kwam al snel uit de mouw. Hij wilden namelijk een tour aan ons verkopen.

Ulaanbaatar

Uiteindelijk hadden we boodschappen gedaan en gingen we terug naar het hostel. Ik ging later nog even een rondje lopen om een broek te kopen met het idee dat het vrij moeilijk zou worden ging dit toch goed. Qua lengte had ik verwacht dat ik geen broek kon vinden, maar dat was niet waar.
Terug in het hostel had ik de receptioniste gevraagd voor een transfer om 06:45, omdat de trein 07:35 zou vertrekken. Dit was geen probleem. Door het vroege vertrek zijn we vroeg gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *