Shark Bay & Santa Maria

Shark Bay & Santa Maria

30 november 2022 Dag 5 – Excursie naar Shark Bay
Het was rustig opstarten want de excursie van vandaag startte pas om 10:00 uur. Er was dus genoeg tijd om even te ontbijten. De excursie naar Shark Bay hadden wij bij TUI geboekt voor € 25,- per persoon. Met een Toyota HiAce busje gingen we naar Shark Bay toe. Er zaten ongeveer nog 8 andere mensen in de bus, de buschauffeur en de gids. De weg naar Shark Bay toe is redelijk goed. Meeste deel is gewoon op een asfaltweg. Net voor Shark Bay ga je nog even off-road. Bij aankomst was er een soort nomadendorpje met souvenirverkopers en waterschoenen-verhuur. De waterschoentjes hadden we gehuurd en het was tijd om het water in te gaan met de citroenhaaien. Net voordat wij er in stapte kwamen we aan de praat met een souvenirverkoper die ons een ”Talisman” gaf. Een kettinkje van een schildpad met ”Cabo Verde” erop. Of te wel een goed handelstruc om zo mij later bij dat kraampje terug te laten komen. Afijn… terug naar de haaien. Ze hadden een soort ondiep pad gemaakt richting de haaien. Eenmaal 25 meter verder stonden we tussen de kleine haaien die verdomd nieuwsgierig waren, want ze zwommen langs je benen, maar ze raakte je niet aan! In de verte, zeg nog een 25 meter, zag je de grotere citroenhaaien. De grote citroenhaaien hadden échte haaienvinnen die je boven het water uit zag. Fijn om te weten dat ze niet agressief tegen mensen zijn want anders stond je hier toch niet zo fijn. De gids gaf nog een korte uitleg over de citroenhaaien. Kort daarna liepen we terug en ben ik nog even bij mijn maat van souvenirkraampje gaan kijken. Hij had hier super mooie houten beelden van allerlei Afrikaanse wilde dieren. Mijn oog viel op een grote houten leeuw van 30 cm en een neushoorn. Met de verkoper viel moeilijk te onderhandelen. Het leek wel even op die kale vent van Pawnstars voor degene die dat kijken. Ik begon met € 60,- voor 2 beelden en hij op € 120,-. Uiteindelijk heb ik ze voor € 100,- gekocht. Waarschijnlijk veel te duur, maar onder het mom van de lokale bevolking ondersteunen die slechts € 200,- per maand verdienen (zeggen ze, haha!).

Entree van RIU Cabo Verde.
De vinnen van de grote Citroenhaaien.

Rond een uurtje of 14:00 waren wij weer terug op het resort. We hebben ons handdoek gepakt en zijn naar het zwembad gegaan waar we aansluitend even hadden geluncht …en vanuit de lunchzaal stapte we het zwembad in bij onze zwembadbar. Hans en Jennifer (de mensen uit Leidschendam) kwamen ook kort daarna. Het was erg gezellig aan de bar en hebben nog tot laat in het zwembad gezeten. Er waren al flink wat pilsjes doorheen gegaan, dus we gingen even omkleden en avond eten. Bij het theater kwamen we Hans en Jennifer weer tegen waarmee wij uiteindelijk naar het stadje Santa Maria zijn geweest. Er liepen onwijs veel straathonden hier. Ik vond het best zielig, de één was nog magerder als de ander. Aan een local vroeg ik waar ik eventueel hondenvoer kon kopen. Een man van een souvenirzaak liep met mij mee om hondenvoer te kopen bij een supermarkt. De man kwam uit Senegal en was ook bezorgd over de honden vertelde die. Met een grote boodschappentas liep ik terug de hoofdstraat in en heb elke hond die voorbij kwam voer gegeven. Sommige honden wisten niet echt wat ze overkwam en anderen gingen gelijk vreten. We hebben bij een barretje een biertje gedaan en zijn vervolgens weer terug gegaan naar het resort. Een taxi van RIU Cabo Verde of RIU Funana naar het stadje kost zo’n 5 euro. In het resort was er een leuk animatieteam de boel gek aan het maken op het podium. Ná een aantal Piña Coladas was ik inmiddels ook wel klaar om de dansvloer tot mij te nemen. Het was een super avond, ondanks dat ik er niet meer heel veel van weet door de Piñas.

De kleine katten bij de lunchzaal.
Relaxen aan de poolbar.
Met Hans en Jennifer een biertje doen aan de poolbar.
Het straatbeeld van Santa Maria.
…En de sterk vermagerde straathonden van Santa Maria.

5 gedachten over “Shark Bay & Santa Maria

 1. Erg leuk stukje Dirk. Wij hebben ook een hele leuke middag en avond gehad met jullie. Vreselijk veel gelachen en genoten m.n. om jouw dance moves in het hotel na afloop.
  Wij zitten nu weer in ons koude kikkerlandje en missen alles nu al. Veel plezier nog de komende dagen en vanavond kunnen jullie weer helemaal los op de Riu party in het hotel.

  Groetjes Hans en Jennifer

  1. Het was erg leuk! En dat eigenlijk dat we elkaar onverwachts bij de poolbar steeds tegen kwamen! Vanavond gaan we los bij de white party van Riu haha. Piña, Piñas en nog meer Piña Coladas haha.

 2. Wat een gave muurschilderingen daar zeg !!
  Was dat in het dorp?
  Ooo geen land voor mij zie ik al met die zwerfdieren, brrr
  Had wel een foto vewacht van papa zijn lievelings auto!!
  Nou nemen jullie vanavond een borrel op papa!!
  Doen wij het ook !!

  1. Dat zie je hier heel veel van die muurschilderingen, erg mooi! Ze zijn creatief met weinig geld.
   Hahaha nou ik kan je vertellen dat die Toyota HiAce een nieuwe versie was dan die van papa, haha. Zelfs hier rijden ze nieuwer. Gaan we doen!

 3. Leuke verhalen elke keer! Fijn dat jullie het zo leuk en gezellig hebben.
  Ach…arme beestjes daar..😪
  Ik zou ook constant voer kopen en ze voeren, dat wordt een dagtaak denk ik…

  Groetjes Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *