Sky High!

Sky High!

Maandag 7 augustus 2023 – Bezoek aan Monica’s geboorteplaats Marion

In de ochtend zijn we naar Monica’s geboorteplaats Marion geweest. Marion is een klein stadje ten noorden van de grote stad Columbus. Het telt ongeveer 36.000 inwoners. Het is de geboorteplaats van de 29e president van de Verenigde Staten, namelijk Warren G. Harding. Na het overlijden van president Warren G. Harding is er een grote tombe gemaakt waar hij in is begraven. Dit is één van de laatste grote tombes die gemaakt zijn voor een Amerikaanse president. Zijn opvolger vond dat het wat kleiner kon. 

Afijn, genoeg over de geschiedenis voor nu, haha! Het was ongeveer 20 minuten rijden van haar zus d’r huis in Cardington. We gingen naar Andrew’s Pastries, een bakkerij gevuld met heerlijke vreterijen. Dit was een bakkerij waar Monica vroeger heen ging voor een uitje om iets lekkers te kopen. Vanuit Marion reden we naar een behoorlijk grote shopping mall “Polaris” in de wijk Polaris in Columbus. Het was enorm. We liepen rond en kwamen nog een leuke souvenirwinkel tegen met heel veel verschillende soorten hebbedingetjes van de staat Ohio. Ik zei tegen Monica dat ik graag een keer een kijkje wilde nemen in Macy’s. Macy’s is een grote zaak waar van alles en nog wat te koop is. In feite is het een soort Nederlandse Bijenkorf idee van de vroegere V&D. We gingen ook nog een grote snoepwinkel in, want mijn neefjes en nichtjes zijn momenteel helemaal in de ban van Amerikaans snoep vanwege TikTok filmpjes. 

Na de shopping mall waren we naar één van Monica’s favoriete restaurants gegaan, namelijk Pies & Pints in de wijk Worthington. De naam is wat vreemd, want in plaats van Pies serveren ze hier pizza’s, maar wel uiteraard met een pint bier. Het was een leuk restaurant. Ze hadden enorm veel verschillende biertjes. Zelfs de Nederlandse La Trappe hadden ze op de fles! De pizza’s waren echt heerlijk! 

Van Pies & Pints zijn we terug gegaan naar huis. Monica, haar zus en haar zwager hebben een behoorlijk groot land waar hun huis op staat, er staan 2 grote schuren, een garage en een leuk klein schuurtje waar veel mee mogelijk is. In dat kleine leuke schuurtje stond ook een pingpongtafel die van Monica is. Met een koude alcoholische versnapering waren we gaan pingpongen. Ik ben er erg slecht in, maar het was wel leuk! Monica wilde later nog de grootste schuur op het land laten zien. Echter op het moment dat we naar binnen wilden stappen zagen we 2 enorme gieren weg vliegen. We zijn daarom niet naar binnen gegaan. Het was erg vreemd, want Monica zei dat het gieren waren, dus ik dacht aan die gieren die je op de savanne ziet. Maar het zijn andere hier. Het zijn Turkey Vultures, vertaald Kalkoengieren. Dit komt door hun kop die verdomd veel op een kalkoen lijkt. We gingen terug naar het kleine leuke schuurtje en hebben nog even met Pharaoh gespeeld, ze was erg blij dat ze buiten was!

In de avond waren we naar het plaatsje Marion gereden waar ik Monica’s moeder, Shannon, voor het eerst ontmoette. We gingen naar een Mexicaans restaurant “Mi Jalapeño”. Ik vroeg Monica vooraf hoe Amerikanen het uitspreken “Me Yalla Pe No”, ik begon te lachen, haha! Monica is half Mexicaans dus weet hoe ze het moet uitspreken maar kan begrijpen dat het voor veel mensen in het plaatsje Marion erg moeilijk is, haha! 

Vooraf hadden we nacho’s met chilisaus. Het was erg lekker! We hadden het over de vele verschillen in de Engelse taal, zo vroeg Monica’s moeder Shannon hoe wij nachos noemde, dus ze zei wij noemen dit gewoon chips. Iets anders dan in Engeland, want dan krijg je gewoon patat haha! Het hoofdgerecht was ook erg lekker. Ik had een mix van enchilada’s en burrito’s. Erg goed en lekker gekruid. Na het eten waren we weer naar huis gereden. Het was erg leuk om Monica’s moeder ook op deze reis te hebben ontmoet.

Dinsdag 8 augustus 2023 – Het enorme attractiepark Cedar Point! 

In de ochtend reden wij vanaf Cardington naar het plaatsje Sandusky in het noorden van de staat Ohio. Onderweg kwamen wij langs een opmerkelijke plaats, namelijk Caledonia. Dit plaatsje is niet ver verwijderd van de stad Marion. In de Tweede Wereldoorlog was er een grote bommen- en munitiefabriek gevestigd in dit plaatsje, genaamd Scioto Ordnance Plant. Van 1942 tot 1945 was het een belangrijke plaats voor het Amerikaanse leger. Door de verschillende productie van napalm bommen zat hier aardig wat uranium in de grond. Duitse krijgsgevangenen werden hier tussen 1940 en 1944 ingezet in een werkkamp. Na het einde van de oorlog zijn de fabrieken gesloopt en is het land terug verkocht aan de burgers. Echter, in het jaar 2000 is er een onderzoek gedaan op een school waar veel kinderen leukemie kregen. Uit onderzoek bleek dat er dus zodanig veel uranium in de grond zit dat het op langere termijn zeer schadelijk is voor het lichaam. De school is daardoor gesloten, maar staat op dit moment nog steeds overeind. 

We reden naar Sandusky. Sandusky is voornamelijk bekend van het grote attractiepark Cedar Point. Het is het enige attractiepark in de wereld waar er 5 achtbanen zijn die hoger dan 61 meter (200 feet) zijn. Het park telt in totaal 16 achtbanen. Wij gingen ook naar Cedar Point. Het was een kleine 2 uur rijden tussen de twee plaatsen. Toen we in Sandusky waren gearriveerd, hebben wij ingecheckt bij La Quinta hotel van de Wyndham hotel group. Onze koffers hadden we boven gezet en Pharaoh was geïnstalleerd op het bed, want die kon natuurlijk niet mee naar Cedar Point, haha! De airco stond aan, dus dat was geen probleem voor Pharaoh. Cedar Point is een schiereiland aan het meer van Erie. Het meer van Erie is een onderdeel van de Grote Meren (ofwel: Great Lakes). Het heeft een oppervlakte van 25.745 km². Het meer is gelegen aan 4 Amerikaanse Staten (Ohio, Michigan, Pennsylvania en New York) en 1 Canadese Staat (Ontario). Het is echt een gigantisch meer, je zou bijna denken dat je bij een zee staat. 

Monica en ik zijn in 9 van de 16 achtbanen geweest. Sommige achtbanen waren dicht vanwege werkzaamheden, maar dat kon de pret niet bederven. Als eerste gingen wij in achtbaan ‘’Raptor’’. Het is een achtbaan die in 1994 is geopend, dus al een ouwetje dat tussendoor een paar opknapbeurten heeft gekregen (…gelukkig maar! Haha!). Monica had ervoor gezorgd dat we ‘’Fast Lane’’-tickets hadden, dus dat we snel de langere rijen konden skippen. De Raptor was niet mijn favoriet, ik kwam er met zeebenen uit. Ná de Raptor waren wij naar waarschijnlijk 1 van de oudste van het park gegaan; een houten achtbaan genaamd ‘’Blue Streak’’ geopend in 1964. Ondanks dat die zo oud is en wellicht niet de snelste is de achtbaan wel nog steeds populair. Vervolgens zijn wij in de ‘’Millennium Force’’ geweest; gebouwd in 2000 en was de eerste achtbaan in de wereld die hoger was dan 91 meter (300 feet). Dit was een hele spannende achtbaan. Op het hoogste punt is het echt zeer spannend, want op dat moment schiet je in 1 keer volgas naar beneden. Later zijn we in de ‘’Rougarou’’ geweest. De Rougarou was tijdens de opening in 1996 de snelste, hoogste en langste achtbaan ter wereld. Daarna zijn we nog in de volgende achtbanen geweest ‘’Maverick’’ (geopend in 2007), ‘’Steel Vengeance’’ (geopend in 2018), ‘’Valravn’’ (geopend in 2016), ‘’Gemini’’ (geopend in 1978) en ‘’Gatekeeper’’ (geopend in 2013) geweest. De meest indrukwekkende vond ik de Steel Vengeance; het was namelijk een houten constructie en een langere rit. Hier stond ook de langste rij en alles wat in je broekzakken zat moest je in een kluisje doen. De meest grappige achtbaan vond ik de Gemini. Het was 2 achtbaankarretjes naast elkaar, 1 was rood en de andere was blauw die tegen elkaar gingen racen. Je kan je lol op bij Cedar Point. Ze hebben hele leuke thema gedeelten tussendoor. Zo vond ik het Wilde Westen erg leuk, hier had je ook de mogelijkheid om op de foto te gaan gekleed als de tijd in het Wilde Westen. Er waren veel restaurants en barretjes aanwezig en hier en daar live muziek. Wij hadden in het park nog een ijskoude slush gekocht. Monica had een slush margarita en ik een slush Jack Daniel’s cola. Zeker op de warme dag in het park was een koude versnapering wel lekker. 

Het meest grappige die dag was dat we na de meest enge achtbanen in een soort draaimolen gingen die best wel hoog van de grond kwam. Je had daarin een prachtig uitzicht op het meer van Erie, alleen vond Monica het doodeng, haha! Ik zei nog ‘’door jouw reactie ga ik het ook eng vinden, haha!’’. We hadden echt een super dag qua weer. Terug in het hotel duurde het niet lang voordat ik in slaap viel. Het was een superdag, één die ik niet snel zou vergeten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *