Beer Breweries Bangor

Beer Breweries Bangor

Zondag 13 augustus 2023 – Een wandeling door de brouwerijen in Bangor

De ochtend waren we rustig gestart met een bak koffie. Voor het eerst op de reis hadden we geen enorme roadtrips voor de boeg en waren alle opties open om dingen in Bangor te gaan ondernemen. Tegen 11 uur zijn wij naar Seadogs brouwerij gegaan. Voordat ik naar de Verenigde Staten ging had ik wel op Google Maps gekeken wat er allemaal in de buurt zat van Monica en ik zag dus ook Seadogs. Ik vond de naam hilarisch, omdat het natuurlijk letterlijk vertaald is naar Zeehond. Het was al behoorlijk vroeg, maar Seadog staat bekend om hun gigantisch grote bier flights. Ik had de bier flight besteld met maar liefst 10 verschillende soorten smaken. Seadogs Brewery is gelegen aan het water en we hadden daarom een prachtig uitzicht op de Penobscot rivier. Monica zag iets op het menu staan dat we zeker moesten bestellen, namelijk Chicken and Waffles. Het was iets vrij bijzonder. Het waren namelijk gefrituurde kippenpoten met Brusselse wafels en siroop om eroverheen te gieten. Gek genoeg was het erg lekker! Na Seadogs zijn we naar Orono Brewery geweest in het plaatsje Orono, ietsje noordelijk van Bangor. Er hing een gezellige sfeer met een live zanger met een gitaar. De brouwerij had een IPA met een grappige naam ‘’The Way Life Should Be’’. Het was een heerlijke IPA. Van Orono Brewery zijn we naar Marsh Island Brewing gegaan. Dit was ook een brouwerij gevestigd in het plaatsje Orono. Hier heb ik een bier flight besteld en hadden we een potje Zeeslag gespeeld. Ondanks dat ik erg slecht in spelletjes ben normaal gesproken …had ik Monica tijdens dit spelletje ingemaakt! Haha. Terug in Bangor reden wij langs het huis van Steven King, zeer bekend van zijn films IT, The Shining en vele meer. Monica vertelde mij dat Steven King zijn huis soms wel is verhuurd aan verschillende schrijvers, aangezien het een inspirerende plek is. Last but not least… waren we naar 2 Feet Brewing gegaan in Bangor. Dit is één van de favoriete barretjes van Monica. Hier hadden we een Canadese Poutine gedeeld en zijn we vervolgens via de slijterij naar huis gegaan om Tikka Masala te maken. Monica had Buckeyes (Kastanjes) gemaakt, heerlijke chocolaatjes gevuld met pindakaas. De naam Buckeyes komt doordat de chocolaatjes erg veel lijken op kastanjes. Later op de avond had ik nog even met Pharaoh gespeeld. Die was weer erg blij dat we thuis waren. Het was een zeer geslaagde eerste dag in Bangor. Ik vind de stad erg leuk. Het is totaal niet een grote drukke stad wat je snel zal verwachten bij de iets grotere Amerikaanse steden. De stad is divers, iets wat ik niet in eerste instantie had verwacht van een stad zoals Bangor. Divers zoals in veel regenboogvlaggen op straat en hippe barretjes. Het doet de stad zeker heel veel goeds! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *